Ezt a sós sütit te is próbáld ki húsvétkor!

nlc | 2018. Március 27.
A sok édesség mellett néhány sós süteménnyel is készülünk a húsvétra, idén a szokásos pogácsák mellett lesz egy újdonság is. Ez a fetás-spenótos kifli lesz az, ha kipróbáljátok, ti is érteni fogjátok, hogy miért.

Ez az a fajta sós sütemény, amiből egyszerűen nem lehet eleget sütni. Annyira eteti magát, hogy érdemes egyből dupla adagot készíteni!

Ayesha Curry receptje:

Fetás-spenótos sós sütemény (Fotó: Food Network)

Hozzávalók:

A sütőt 205°C fokosra előmelegítjük. Egy sütőlapot vagy tepsit sütőpapírral kibélelünk.

A spenótot konyharuhába burkoljuk, és addig facsarjuk, míg nagyon száraz lesz (körülbelül ½ bögre száraz spenótot kapunk). A spenótot egy nagy tálba tesszük, és kézzel szétmorzsoljuk. Hozzáadjuk a krémsajtot, a fetát, az újhagymát, a kaprot, a parmezán sajtot, a citromhéjat, ½ teáskanál sót és kevés fekete borsot. Jól elkeverjük.

A munkafelületet és a kezünket enyhén belisztezzük. Kinyújtjuk a leveles tésztát és a jelölések mentén háromszögekké választjuk szét. A háromszög rövidebb végére körülbelül egy kanálnyi tölteléket helyezünk, és behajtjuk a tésztát. A tekercset a háromszög csúcsával lefelé elhelyezzük a sütőlapon, és két végét behajtva félhold alakú kiflikké formáljuk. Mindezt megismételjük a maradék háromszögekkel és töltelékkel. A kifliket egymástól legalább 2,5 centi távolságra helyezzük el a sütőlapon.

A kifliket a felvert tojással megkenjük, és körülbelül 12 percig sütjük, míg felpuffadnak, és arany barnák lesznek. A kifliket néhány percig a tepsiben hagyjuk hűlni, mielőtt átrakjuk a hűtőrácsra. Melegen vagy kihűlve szolgáljuk fel.

Ayesha Curry műsora (melyben gyorsan, egyszerűen elkészíthető receptek szerepelnek), az Ayesha konyhája március 22-től csütörtökönként 20:00-kor kerül adásba a Food Network csatornán. 

 

Exit mobile version