nlc.hu
Húsvét

Így készítheted el a tükörtojást négyféleképpen!

Így készítheted el a tükörtojást négyféleképpen!

Ha húsvét alkalmából vagy akár csak egy hétköznap reggelen feldobnád kicsit a szokványos tükörtojást...
Tükörtojás

A tükörtojás az egyik legnépszerűbb, gyorsan és egyszerűen elkészíthető reggeli ételünk, mely a húsvéti ünnepekre is tökéletesen passzol. Ilyenkor persze, ahogy minden más fogás esetében, némi extrát is szeretnénk belevinni.

Most bemutatunk négy különböző változatot, egyik elkészítése sem ördöngösség, az érdekesség inkább az, hogy magyarul nincs külön elnevezésük, angolul viszont elég precízen , más-más névvel illetik őket. Lássuk!

  1. Első lépésben egy tapadásmentes serpenyőben melegítsünk vajat vagy olajat, majd forgassuk meg, hogy bevonja az edény alját! Üssük bele a tojást a serpenyőbe, és azonnal csökkentsük a hőfokot!
  2. Klasszikus tükörtojás (sunny side up): A tojást süssük addig, míg a tojásfehérje teljesen meg nem szilárdul, a sárgája pedig még folyós!
  3. Over easy: Amint a tojásfehérje némileg megszilárdult, de még laza, fordítsuk meg és süssük még néhány másodpercig, így a fehérje kissé puha, a sárgája pedig folyós marad.
  4. Over medium: Ha a tojásfehérje éppen csak megdermedt, óvatosan fordítsuk meg, és süssük tovább, amíg a fehérje meg nem sül, a sárgája viszont még folyós.
  5. Over hard: Amikor a tojásfehérje megszilárdult, fordítsuk meg és süssük tovább addig, míg a másik oldala, valamint a tojássárgája is át nem sül!

Neked melyik a kedvenced? 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top