Gasztro

Valószínűleg egész életedben rosszul törted fel a tojást

Egy New Yorki-i főszakács elárulta, hogy nem feltétlenül az a legjobb módszer, ha éles felületekhez ütjük a tojásokat.

A legtöbb ember azt gondolja, hogy úgy a legegyszerűbb feltörni a tojást, ha egy éles szélű felülethez üti. Ez a bevett módszer az oka azonban annak, hogy héjdarabokat találunk a rántottában, vagy szétfolyik a sárgája tükörtojás készítésekor.

Nick Korbee, az Egg Shop NYC főszakácsa szerint a módszer előnye, hogy gyors, viszont ha nem szeretnénk héjakkal találkozni az ételünkben, vagy egyben szeretnénk tartani a sárgáját, jobban járunk, ha sík felülethez ütjük a tojást, mondjuk a konyhabútor munkalapjához.

A séf azt javasolja azoknak, akik továbbra is a hagyományos módszert követnék, hogy legyen kéznél egy szűrő, amivel felfogják a héjdarabokat, bár ez egy újabb konyhai eszköz, amit el kell majd mosogatni sütés után.

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, Freepik

nlc.hírlevél

Iratkozz fel az nlc hírlevelére, és olvasd elsőként a legizgalmasabb híreket!

FELIRATKOZOM

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése