Gasztro

Ilyet még nem láttál! Tükörtojásokból alkot meseszép ételeket a kreatív anyuka

Sok szülő próbálja elérni, hogy gyermeke egészséges ételeket is egyen, és lehetőleg ne hagyjon a tányéron semmit a reggelinél vagy ebédnél. Egy japán anyuka a tükörtojásokat alakítja meseszép alkotássá, hogy minden morzsa elfogyjon.

A gyerekek legtöbbször válogatósak, nem mindegyikük szereti például a spenótot, a brokkolit, a halat vagy a tojást. Egy japán anyuka egészen kreatív módját választotta annak, hogy rávegye csemetéit minden falat elpusztítására. Etoni Mama a Kyaraben, azaz a karakter bento mestere, ami azt jelenti, hogy az ételein valamilyen rajzfilmfigurát vagy állatot mutat be.

Cuki reggeli. Te meg tudnád enni? (Fotó: Instagram)

Cuki reggeli. Te meg tudnád enni? (Fotó: Instagram)

Bár nagyon sok alapanyaggal dolgozik, egyik kedvence a tükörtojás. Ebből az egyszerű ételből képes megalkotni Micimackót, Pikachut vagy Mulant. A tojássárgájából tökéletes fejet vagy testet tud formázni, a meseszép ételkreációk többi részét pedig más, egyszerű alapanyagokból próbálja nagyon részletesen megalkotni. 

Lehet sajt, sonka vagy zöldségek, Etoni Mama mindenből ki tudja hozni a maximumot. Ételei annyira gyönyörűek, hogy vétek lenne megenni őket.

Nem meglepő módon a japán anyuka ételkreációit imádják az internetezők. A nőnek több mint 100 ezer követője van a közösségi oldalán, és már egy receptkönyve is megjelent, amiben kreatív ötleteit, tippjeit más édesanyákkal is megosztja.

(via)

További tojással kapcsolatos tippek az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top