Ízes és szaftos báránygerinc zöldfűszer-kéregben – pazar húsvéti lakoma

F.C. | 2022. Április 07.
Ünnepi fogás bárányhúsból.

Húsvétkor a báránysültet is bátran beilleszthetjük az ünnepi menübe. Egész combból, lapockából, illetve gerincből is készíthetünk isteni fogást. Most egy báránygerinc-receptet ajánlunk Gordon Ramsay-től, a különlegességét pedig az adja, hogy zöldfűszer-kéregben sütjük meg.

Báránygerinc az ünnepi asztalon – Fotó: illusztráció, iStock

Ízes és szaftos báránygerinc illatos zöldfűszer-kéregben 

Hozzávalók (4 személyre):

A zöldfűszer-kéreg hozzávalói:

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Irdaljuk be a báránygerinc-darabok zsíros oldalát, majd sózzuk és borsozzuk. Pirítsuk aranybarnára a gerincdarabokat olívaolajon egy serpenyőben, amit utána tegyünk be a sütőbe 10-15 percre, és süssük készre. Míg pihentetjük, keverjük össze a zöldfűszer-keveréket.

Tépjük darabokra a kenyeret, és az összevágott zöld fűszerekkel, parmezánnal, sóval és borssal együtt turmixoljuk össze. Kenjük meg a báránydarabokat mustárral, majd borítsuk be a fűszerkeverékkel. Tegyük vissza a sütőbe további 5 percre.

Ezután szeleteljük fel a gerincdarabokat. Tepsiben sült, rozmaringos burgonyával és párolt cukkinivel körítve tálaljuk.

Még több húsvéti recept az nlc-n:

Exit mobile version