Húsvétkor a báránysültet is bátran beilleszthetjük az ünnepi menübe. Egész combból, lapockából, illetve gerincből is készíthetünk isteni fogást. Most egy báránygerinc-receptet ajánlunk Gordon Ramsay-től, a különlegességét pedig az adja, hogy zöldfűszer-kéregben sütjük meg.
Ízes és szaftos báránygerinc illatos zöldfűszer-kéregben
Hozzávalók (4 személyre):
- 2 nagy félbevágott báránygerinc (3-4 borda egy darabban)
- olívaolaj a sütéshez
- só
- bors
- 2 evőkanál mustár
A zöldfűszer-kéreg hozzávalói:
- 4 szelet, egynapos kenyér héj nélkül
- 1 marék petrezselyem
- 1 marék koriander zöldje
- 1 csokor kakukkfű
- pár szál rozmaring
- 50 g parmezán
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Irdaljuk be a báránygerinc-darabok zsíros oldalát, majd sózzuk és borsozzuk. Pirítsuk aranybarnára a gerincdarabokat olívaolajon egy serpenyőben, amit utána tegyünk be a sütőbe 10-15 percre, és süssük készre. Míg pihentetjük, keverjük össze a zöldfűszer-keveréket.
Tépjük darabokra a kenyeret, és az összevágott zöld fűszerekkel, parmezánnal, sóval és borssal együtt turmixoljuk össze. Kenjük meg a báránydarabokat mustárral, majd borítsuk be a fűszerkeverékkel. Tegyük vissza a sütőbe további 5 percre.
Ezután szeleteljük fel a gerincdarabokat. Tepsiben sült, rozmaringos burgonyával és párolt cukkinivel körítve tálaljuk.
Még több húsvéti recept az nlc-n:
- Avokádós kaszinótojás
- Ilyen a tökéletes húsvéti kalács a nagyi szerint
- Stefánia vagdalt, a jolly joker tojásos étel húsvétra