A drágulás miatt jóval többe kerül az idei húsvét a tavalyinál, az RTL Híradó által megkérdezett vásárlók ennek ellenére nem az ünnepi hozzávalókon spórolnak.
Tavaly 50 forint volt a tojás darabja az egyik pécsi árusnál, most 10 forinttal drágább. Mégis, már délre mindegyik elfogyott, amikor a Híradó stábja ott járt szombaton. „Nem is visznek kevesebbet, kénytelenek vinni, sonkához nem lehet, hogy nem eszünk tojást” – nyilatkozta az árus.
Nemcsak a tojás, a füstölt áru is drágább, akár 2-300 forinttal is többe kerülhet kilója, mégis ugyanúgy viszik a vásárlók, mint tavaly. A paradicsom ára is felment, már 1500 forintba kerül egy kiló, a paprika ugyanennyi. Az eladók és a vevők szerint is 20-30 százalékkal drágult minden tavaly óta.
Drágaság ide vagy oda, aki teheti, nem spórol ilyenkor. „A sonkát, tojást húsvétkor meg kell venni, azon nem fogok spórolni, vannak más egyéb kevésbé fontos dolgok, amiről le lehet mondani” – vallotta be az egyik vásárló.
Az elszabadult árak miatt viszont egyre többen odafigyelnek arra, hogy miből mennyit vesznek, hogy kevesebb legyen a maradék, így húsvét után nem végzi majd a kukában az ételek egy része.
Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Balázs Attila
Készülj a húsvétra az nlc-vel!
- 13 szemet gyönyörködtető húsvéti szalvéta az ünnepi asztalra
- A tökéletes húsvéti sonkafőzés titkai Fásy Ádámtól
- 10 bűbájos húsvéti ajtódísz