Körbenézés, zebra, fényvisszaverő csík: 8 tipp, hogy biztonságosan induljon az iskola

nlc | 2022. Szeptember 20.
A rendőrség és egy futárszolgálat összedugta a fejét: íme a tanácsaik gyerekeknek és felnőtteknek.

A szeptemberi iskolakezdés miatt jelentősen megnő a forgalom az óvodák és iskolák környékén. A nyári időszakhoz képest több gyermeket láthatunk az utakon a reggeli és a délutáni órákban.A legtöbb gyermekből – korukból adódóan – még hiányzik az a képesség és tudás, ami az utakon váratlanul kialakuló helyzetek kezeléséhez szükséges. Kevésbé figyelmesek, mint a felnőttek, viszont sokkal energikusabbak és gyakran sokkal meggondolatlanabbak is. Az ORFK Balesetmegelőzési Osztálya és a DPD Hungary közös közleményben hívja fel a figyelmet a biztonságos közlekedés fontosságára, ezért szeptemberben egész hónapban a baleset-megelőzés mellett kampányol.

Összegyűjtöttek nyolc hasznos tippet a témában. Berzai Zsolt rendőr alezredes a Balesetmegelőzési Osztály vezetője a szülőknek javasol egyszerű baleset-megelőzési tippeket:

Fotó: Fortepan/Magyar Rendőr

A DPD futárai egész nap járják az utakat, így nekik is rengeteg tapasztalatuk van azzal kapcsolatban, hogy autósként mire kell figyelni az iskolák környékén, ők a következő hasznos tippekkel egészítették ki a listát:

Ha ezeket a tippeket betartjuk, felelős magatartást tanúsítunk az utakon, és kiemelt figyelmet fordítunk a gyermekek biztonságára, nemcsak a balesetek száma csökken, de példát is mutatunk a felnövekvő generáció számára.

Exit mobile version