nlc.hu
Iskolakezdés

Volt FBI-ügynök tippjei a gyerek védelmére

Egy volt FBI-ügynök megosztotta, milyen módszerekkel védi az iskolás gyerekét

Tracy Walder az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda ügynöke volt, most anyaként adott néhány tippet iskolakezdésre a szülőknek, hogy minél nagyobb biztonságban tudhassák a gyereküket.
Gyerekek iskolatáskával a hátukon az iskola folyosóján

Hasznos biztonsági tanácsokat osztott meg a szülőkkel Tracy Walder volt FBI-ügynök, aki a The Unexpected Spy nevű TikTok-oldalon mutatta be, hogy ő milyen óvintézkedésekkel vág neki az iskolai tanévnek.

Név nélküli táska

Ne legyen az iskolatáska külsejére írva a gyerek neve! A hátizsákok és egyéb holmik rendszeresen elkeverednek, vagyis ez praktikus dolognak tűnhet. Ám ha kívül látható egy név a táskán, az idegenek sokkal könnyebben a gyerek bizalmába tudnak férkőzni, hiszen a nevén tudják szólítani. Ha ragaszkodunk a táska jelöléséhez, akkor belülre tegyük az adatokat, de ott se túl nyilvánvaló helyre.

Ne áruld el a címeteket!

Ne legyen a táskán olyan címke sem, amelyről leolvasható, hogy hol lakik a gyerek, mi a család lakcíme. Ehelyett inkább a táskába tegyél egy cetlit, amelyen szerepel a szülők telefonszáma. Tracy Walder egyébként már 3 éves korától arra tanítja a kislányát, hogy fejből tudja az otthoni telefonszámukat és az ő mobilszámát. Hozzáteszi, hogy ez nagyon nehéz feladat egy gyereknek, szóval nem kötelező ezt követni.

@theunexpectedspy With the school year quickly approaching, i wanted to share some things i do to keep my kiddo safe! #fbiagent #specialagents #schoolsafety #schoolsafetymatters #schoolsafetyfirst #kidsafetytips #kidsafety ♬ original sound - Tracy Walder

Airtag nyomkövető

A gyerekének nincs telefonja vagy okosórája, viszont ha olyan helyre mennek, ahol nagy a tömeg, akkor feladnak rá egy airtages, nyomkövető karkötőt. Más esetben csak a táskájában van, ez egy extra védelmi réteget jelent.

Légy óvatos a közösségi oldalakon!

A volt FBI-ügynök azt is javasolja, hogy ne osszuk meg az Instagramon a gyerek iskolájának helyszínét, mert sosem tudni, ki láthatja ezt az információt. „Tudom, ez az internet, aki akarja, bizonyára ki tudja deríteni, de nem szeretném megkönnyíteni a dolgát” – fogalmazott a szakember, aki megjegyzi: ezek nem mindenki által követendő jó tanácsok, egyszerűen csak megosztotta, ő hogyan védi a gyerekét.

Ha szeretnék felkészíteni a gyereket az iskolakezdésre, akkor a gyerekorvos szerint ne csak az egészségével foglalkozzunk, hanem a lelkével is. 

(Kiemelt kép: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top