nlc.hu
Baba

AirTaget tett a gyerekeire és kutyaként betanította őket

Nyomkövetőt tett a gyerekeire, és kutyaként betanította őket, hogy visszajöjjenek

Ha a két kislány meghallja a csipogó hangot, azonnal visszamegy a szüleihez.
Apple Airtag nyomkövető egy kislány csuklóján

Egy anya Apple AirTageket használ arra, hogy kövesse a gyerekeit, és kutyákhoz hasonlóan arra képezi ki őket, hogy egy gombnyomásra odamenjenek hozzá, ha biztonságuk miatt arra van szükség.

Vada Stevens egy TikTok-videóban mutatta be, hogy a leginkább kulcscsomók, pénztárcák és csomagok megtalálására kitalált AirTaggel ő a 4 éves Stellát és a 2 éves Serenát követi. „Ma kutyakiképzésen vagyunk” – ezt a feliratot adta videónak az anya, és elmagyarázta, hogy a kis kütyük csipogó hangot adnak ki, a gyerekeket pedig be lehet tanítani arra, hogy visszamenjenek hozzá, amikor a csipogó hangot hallják.

A 8 hónapos terhes Stevens kifejtette, hogy korábban másnál látta a karkötőbe épített airtages gyerekkövetést, és nagyon megtetszett neki az ötlet, különösen a kétéves kislányáért aggódott. „Ha véletlenül eltéved, az AirTag tökéletes arra, hogy megtaláljuk. Elég egy másodperc, ha félrenézel, máris eltűnik valahol a tömegben.”

@stevensfam Today we are dog training 🐶 Outfits: @Kailani Kids Mom genius: @Lacey Johnson ♬ Funny Music Background - original_soundtrack

Az anya akkor is használná az apró jeladókat, amikor a lányai meglátogatják a nagyszüleiket, és Diseny Worldbe vagy vidámparkba mennek. Azt mondta, ahelyett, hogy felhívná a szüleit, és megkérdezné, hol vannak, egyszerűen ránéz az AirTagekre. „Nem érdekel, ha az emberek őrültnek tartanak – mondja Stevens.– Manapság nem lehet eléggé védelmezőnek lenni.”

A kommentelőket nagyon megosztotta a módszer. Volt, aki szerint ilyen világban élünk, nem számít, ki mit gondol, ha a gyerekek biztonságáról van szó, mások viszont úgy gondolták, hogy ez olyan, mintha kémkedne a gyerekek után, és sosem fogják érezni, hogy a szüleik megbíznak bennük. 

Korábban egy cikkben összeszedtük, milyen érvek szólnak a gyerekek okosórás követése mellett és ellene.

(Kiemelt kép: TikTok/stevensfam)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top