5 szuper forró ital karácsonyra

nlc | 2019. November 25.
Ha tea vagy kakaó helyett valami másra vágynál a hideg téli estéken, próbáld ki ezeket a különleges forró italokat! Meglátod, egyből felmelegítik a szívedet-lelkedet az alábbi fűszeres, kényeztető, arcpirosító, finom ünnepi itókák!

Emeld az ünnepi hangulatot, tedd meghittebbé a karácsonyi pihenőnapokat forró italokkal! Összegyűjtöttük a legszuperebb átmelegítő itókarecepteket. Mindegyik könnyen elkészíthető, akár a karácsonyi asztalra szánod, akár csak az esti bekuckózáshoz.

Fűszeres almabor

Hozzávalók (4 személyre):

A méz kivételével a többi hozzávalót tegyük kis lábosba. Nyomkodjuk ki a gyömbérből a levet. Közepes lángon forraljuk fel, majd zárjuk el, és tegyük félre 3 percre, amíg a fűszer átitatja a bort. Adjuk hozzá a mézet, szűrjük le, majd tálaljuk.

 

 

Fűszeres forró csokoládé

Hozzávalók (2 bögréhez):

Lassan melegítsük meg a tejet, hogy éppen forrjon. Keverjük hozzá a csokoládét, a kakaóport, a fahéjat és a mézet. Öntsük ki a bögrékbe, majd tálaljuk pillecukorral a tetején.

 

Karácsonyi puncs

Hozzávalók (4 adag):

Melegítsük fel (de ne hagyjuk forrni!) a bor, a tea, a citrom és a narancs levét, majd öntsük egy nagy, hőálló tálba. Öntsünk cukrot egy nagy merőkanálba, a fennmaradt cukormennyiséget pedig a puncsos tálba. A merőkanálnyi cukrot öntsük fel rummal. Keverjük össze, és még forró állapotban öntsük a puncsos tálba. Jól keverjük meg. A maradék rumot is adjuk hozzá a puncshoz. Fehérboros poharakban kínáljuk.

 

Grog

Hozzávalók (2 személyre):

A rumot, a citromlét és a cukrot keverjük el egy füles pohárban, adjunk hozzá néhány szem szegfűszeget és a fahéjdarabkát, majd az egészet öntsük fel forró vízzel. A tetejét szórjuk meg a citromhéjjal, s végül dobjunk a pohárba egy citromszeletet.

 

Karácsonyi egg nog

Hozzávalók (6 adag):

A tejhez hozzáadjuk a hosszában félbevágott a vaníliarudat, felforraljuk, aztán 15 percre lefedve félretesszük. A vaníliás tejet leszűrjük, kivesszük a vaníliarudat. Közben egy nagyobb keverőtálban összekeverjük a tojássárgákat a cukorral. Fokozatosan hozzáadjuk a meleg tejet, folyamatosan kevergetve közben, nehogy összeugorjon. A keveréket visszaöntjük a tejeslábosba és besűrítjük. Hozzáadjuk a rumot és a brandyt, majd habbá verjük a tejszínt a porcukorral. Tálaláskor tejszínhabbal és reszelt szerecsendióval díszítjük.

 

Exit mobile version