Bögrés bejgli – elronthatatlan recept

nlc | 2019. November 26.
A bögrés bejgli olyan karácsonyi sütemény, amit csak összedobsz, és szinte máris elkészültél vele. Próbáld ki ezt az elronthatatlan, mákos és diós töltelékkel készített receptet.

Bögrés receptekkel a legegyszerűbb a sütés, hiszen még méricskélésre sincs szükség. Receptünkben egy bögre 2,5 deciliternek felel meg. Próbáld ki ezt az egyszerű és elronthatatlan bögrésbejgli-receptet. Kezdő süteménykészítők is bátran megpróbálkozhatnak vele.

A bögrés bejgli hozzávalói

A tésztához

 

A mákos töltelékhez

A diós töltelékhez

 

Így készítsd a bögrés bejglit

Keverd el az élesztőt a langyos vízben, és várj néhány percet, amíg felfut. A puha vajjal keverd habosra a cukrot, majd egyesével keverd hozzá a tojásokat. Add a masszához bögrénként a sóval elkevert lisztet, a felfuttatott élesztőt, és alaposan gyúrd össze, dagaszd néhány percig. A bögrés bejgli tésztája akkor jó, ha nem ragad a kezedhez. Konyharuhával letakarva vagy kelesztőedényben langyos helyen keleszd kb. két órán át.

A töltelékhez öntsd a cukrot és a darált mákot a tejbe, és lassú tűzön forrald fel. Add hozzá a mazsolát, és főzd a mákosbejgli-tölteléket sűrűre. Keverd hozzá a citromhéjat, vedd le a tűzről, és hűtsd ki. A diós tölteléket ugyanígy készítsd el.

Amikor a tészta megkelt, gyújtsd be sütőt, melegítsd elő 180 fokra. A tésztát vágd ketté, és nyújtsd vékonyra. Simítsd rá a tölteléket, majd a végeket visszahajtva tekerd föl. Helyezd az elkészült bejglit a sütőpapírral bélelt tepsire, és kend meg alaposan a felvert tojással. A bejglik tetejét villával szurkáld meg, told a sütőbe, és süsd 45-50 percig vagy amíg szépen megpirul. Szeletelve, porcukorral meghintve tálald.

Fotó: Pinterest

Exit mobile version