Kezdők karácsonya

Nagyon átverhetnek minket a bejglikkel a boltokban

Több üzletláncnál is kínálnak olyan ünnepi süteményt, amelynek a minősége még szentestéig sem tart ki, nemhogy karácsony második napjáig.

Sok „karácsonyi süteményként” eladott bejgli vagy tekercs nem őrzi meg a minőségét karácsonyig, a rajta levő felirat szerint csak december 19-éig, 21-éig vagy éppen 22-éig jó – írja a ripost.hu. Megelőzhetjük a bajt és a feszültséget, ha még vásárlás előtt vetünk egy pillantást a terméken szereplő dátumra.

Ha a minőségmegőrzési idő az előírásoknak megfelelően fel van tüntetve a terméken, akkor önmagában a karácsony előtti lejárat nem minősül jogsértésnek. A fogyasztóknak azonban valóban érdemes körültekintően válogatniuk az üzletekben” – tanácsolták a fogyasztóvédelemért felelős Innovációs és Technológiai Minisztériumnál.

Nem mindegy, hogy egy terméken a feltüntetett dátum a fogyaszthatóságra vagy a minőségmegőrzésre vonatkozik. Az előbbi esetben a dátum után nem ajánlott az adott élelmiszert elfogyasztani, mert káros lehet az egészségre. A minőségmegőrzési idő azt jelzi, hogy utána az adott élelmiszerek még fogyaszthatók, de veszítenek az élvezeti értékükből.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top