Így készítsd el a diós zserbót tökéletes csokimázzal!

nlc | 2019. November 27.
Zserbó nélkül tényleg nincs karácsony, így a tökéletes zserbó receptúrája sem maradhat el.

Isteni diós zserbó

Hozzávalók:

A töltelékhez:

A tetejére:

Elkészítés:

A lisztet morzsold el a vajjal vagy a margarinnal, az élesztőt pedig morzsold bele a meglangyosított tejbe. Hagyd állni nagyjából 10 percig. Langyosítsd meg a rumot is, és szórd bele a cukrot. Az élesztős tejet öntsd a liszthez, és a tojások sárgájával, valamint a szódabikarbónával és egy csipet sóval keverd össze, és gyúrd tésztává, majd hagyd állni egy órát a hűtőben.

A zserbó töltelékéhez a diót keverd össze a lekvárral és a cukorral. A tésztát oszd három részre, és egyenként nyújtsd őket lappá. Az egyiket fektesd a kivajazott tepsibe, és simítsd rá a diós lekvár felét. Ha ez megvan, rakd rá a második tésztalapot, arra a maradék diós lekvárt, végül pedig a mehet a harmadik lap.

Kend meg a tetejét tojássárgájával, szurkáld meg villával, majd hagyd állni 45 percig. Ezután mehet az előmelegített sütőbe nagyjából 40 percre. Ha megsült, hagyd kihűlni a tepsiben.

Végül jöhet a csokimáz…

A máz hozzávalóit keverd össze és a tűzön olvaszd meg. Ha szépen folyik már, öntsd a sütire, és kend el a tetején. Ha egy napot állni hagyod a zserbót, még istenibb lesz.

Exit mobile version