Panna cotta karácsonyra: 30 perc alatt kész

nlc | 2019. November 30.
Egyszerre villámgyors és villantós karácsonyi desszertet mutatunk, aminek a mentesen étkezők is örülni fognak.

A karácsonyi menü elkészítése nem kis feladat, de nagy megkönnyebbülés, ha a desszertünk már készen pihen a hűtőben! Erre a szuper egyszerű, tejmentes panna cottára elég, ha 30 percet szánsz a vacsora előtti napon, aztán csak kikapod a hűtőből. Mutatjuk, hogyan készül.

Hozzávalók (4 adaghoz):

Elkészítés:

  1. Keverd össze a vizet a zselatinnal, és hagyd állni 10 percig.
  2. Közepes láng fölött melegítsd össze a tejet, az édesítőt és a vaníliát.
  3. Add a tej negyedét a zselatinhoz, és keverd csomómentesre. Ezután a zselatint keverd a tej többi részéhez, majd az egészet öntsd kis pohárformákba, és tedd be minimum 6 órára a hűtőbe.
  4. Az epret melegítsd össze egy evőkanálnyi édesítővel és a citromlével. 15-20 percig forrald, majd hagyd kihűlni. Ekkor keverd hozzá a chiamagot, és tedd be ezt is a hűtőbe.
  5. Tálaláskor kínáld meg a panna cottákat az epres-chiás dzsemmel, és már mehet is a vendégek elé!

becomingness

Exit mobile version