Keksztekercs
Hozzávalók:
A barna masszához:
- 50 dkg kekszmorzsa
- 3 dkg kakaópor
- 20 dkg cukor
- 3 csomag vaníliás cukor, de ha te is bojkottálod, mint én, akkor használj olyan vaníliát, amilyet szoktál: vaníliás porcukrot, vaníliakivonatot, vagy ami van.
- 3 ek. keserű kakaópor
- nagyjából 2,5 dl tej
- 2 ek. rumaroma. Vagy ha te sem szereted az aromákat, akkor barna rum.
A kókuszos krémhez:
- 10 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 3 csomag vaníliás cukor (de inkább a természetes megfelelője)
- 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A procedúra azzal kezdődik, hogy elővesszük a vajat a hűtőből, hogy ne legyen kőkemény, és tudjunk vele dolgozni, amikor sor kerül rá.
Utána előveszünk egy tálat, és beletöltjük a kekszmorzsát, belekeverjük a kakaóport, és ha por állagú a vaníliánk, azt is. Ha folyékony, akkor még várunk vele.
Kimérjük a tejet, és jól felmelegítjük. Elkeverjük benne a cukrot, ami azért jó megoldás, mert így feloldódik benne, és nem kell porcukrot használni, hogy ne ropogjon a végén a fogunk alatt.
Hozzáöntjük a cukros tej nagyobb részét a morzsához, ilyenkor mehet bele a rum és a vaníliakivonat (ha azt használsz). A tejnek csak a két harmadát adjuk hozzá egyszerre, a végét pedig csak óvatosan, nehogy folyós legyen a massza.
Ha összeállt, és nyújtható keménységű (nagyjából olyan keménynek kell lennie, mint a linzertésztának), akkor jók vagyunk. Golyót formálunk belőle, és mehet a hűtőbe.
Összeállítjuk a krémet: mindent beleteszünk egy tálba, és jól összekeverjük, ennyi.
Előveszünk egy szilikonos sütőpapírt, megszórjuk kókuszreszelékkel, és kinyújtjuk rajta a barna masszát. Törekszünk rá, hogy nagyjából négyzet alakúra sikerüljön. Ez a mennyiség nagyjából be is fogja fedni a normál méretű ív sütőpapírt. Ha mindenhol egyenletes vastagságúra sikerült nyújtani, akkor fogjuk a krémet, és megkenjük vele a masszát. Jusson mindenhova, a szélére is! Nyugodtan használd a kezed, a melegétől ugyanis kissé megolvad és kenhetőbb lesz a vajas krém.
Amikor ezzel is megvagyunk, elkezdjük feltekerni.