Turbó karácsonyi menü 2,5 óra alatt

nlc | 2019. December 02.
A legkörültekintőbb tervezés és szervezés ellenére is előfordulhat, hogy összecsapnak fejünk felett a hullámok, és csak néhány óránk marad a karácsonyi vacsora elkészítésére. Pánikra semmi ok, ez a menü nagyon gyorsan megvan, a kevésbé gyakorlott háziasszonyok is boldogulnak vele.

Ahhoz, hogy ne csússz ki az időből, egy kis stratégiai tervezés szükséges:

 

Füstölt lazacos pástétom

Elkészítés: 5-10 perc, + 30 perc hűtés

Hozzávalók 4 főre:
200 g füstölt lazac, összevágva
50 g vaj (nem sózott), kiolvasztva
1-2 ek. citromlé
4 ek. főzőtejszín
egy csipet cayenne bors
kis marék friss metélőhagyma
só, frissen őrölt bors
toast kenyér a tálaláshoz

Elkészítése:

 

Tejszínes halleves fehér babbal

Előkészítés: 10 perc
Főzés: 30 perc

 

Hozzávalók 6 főre:
50 g vaj
2 nagyobb hagyma, felvágva
400 g cannellini bab (konzerv) lecsepegtetve
500 ml csirkealaplé
270 ml habtejszín
2 csipet sáfrány
450 g füstölt tőkehalfilé
metélőhagyma felvágva a tálaláshoz

Elkészítése:

 

Gyöngytyúk almával és mogyorós töltelékkel

Előkészítés: 20 perc
Sütés: 75 perc

 

Hozzávalók 2 főre:
3 ek. olívaolaj
fél hagyma apróra vágva
1 hagyma 4 szeletre vágva
1 alma kisebb szeletekre vágva
1 alma elfelezve
75 g száraz kenyér, felvágva
25 g mogyoró, pirítva
fél citrom héja
1 szál rozmaring (a levelek leszedve, apróra vágva)
1 közepes méretű tojás, felverve
1 kg gyöngytyúk
1 ek. búzaliszt
75 ml vörösbor
1 ek. ribizlizselé
1 ek. balzsamecet

Elkészítése:

Töltelék:

Szósz:
A lisztet a tepsibe öntjük a pecsenyeléhez, és kb. egy percig főzzük.

Exit mobile version