nlc.hu
Kezdők karácsonya

Sokan már megvették a halat karácsonyra

Idén előbb indul a roham a karácsonyi halért, már elkezdtünk bespájzolni az ünnepekre

A járványhelyzet miatt sokan előre megveszik a halat karácsonyra. A halgazdaság igazgatója szerint már most sokféle halat lehet vásárolni az ünnepekre.
halászlé

Elkezdték lehalászni a halakat karácsonyra, ebben az időszakban keresik a leginkább az emberek Magyarországon. Az üzletekben azt mondják, sokan már vásárolnak is, és nemcsak halat, hanem a többi hozzávalót is az ünnepi vacsorához, mert el akarják kerülni a tömeget – derült ki a Tények riportjából.

Márpedig napról napra többen vásárolnak ilyenkor, ezért a szakemberek is azt javasolják: érdemes mindent előre megvásárolni. Ha lefagyasztjuk, akár másfél hónapig is friss marad a hal. A karácsonyi rohamra amúgy pár héten belül már számítanak az üzletek. 

 

 

Ugyan még nem tudni, milyen szabályok lesznek érvényben az adventi időszakra, az Operatív Törzs mindenesetre azt kérte, legyünk körültekintőek a karácsonyi bevásárlást illetően. Ne halasszuk az utolsó pillanatra, hogy ne alakuljon ki hatalmas tömeg! Müller Cecília országos tisztifőorvos arra figyelmeztetett: kezdjük el időben a bevásárlást, sőt érdemes előre kitalálni, hogy mit szeretnénk venni, és célirányosan vásárolni, hogy minél kevesebb helyet érintsünk.

A szakemberek szerint idén is lesz elegendő magyar hal az üzletekben. Az ára egyelőre úgy tűnik, nem emelkedik a korábbi évekhez képest.

Kiemelt kép: illusztráció, Fotó: MTI/Sóki Tamás

Hangolódj az adventre az nlc-vel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top