Isteni vendégváró: áfonyás, brie sajtos koszorú

nlc | 2019. December 20.
A vegetáriánus ínyencek figyelmébe különösen ajánljuk ezeket a mennyei vendégváró falatokat.

A leveles tésztában az a legjobb, hogy csak a fantáziánk szabhat határt az ínyenc ízpárosításoknak. A karácsonyi asztalra most egy áfonyás, brie sajtos koszorút ajánlunk, egy kis pisztáciával kiegészítve.

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A tésztát 5 mm-es vastagságúra nyújtsuk ki, és formázzunk belőle egy nagy kört. A közepébe egy kis tálka segítségével mérjünk ki egy másik kört, amit finoman vágjunk 8 szeletre.
  2. A külső kört kenjük meg az áfonyaszósszal, majd rakjuk körbe a brie szeletekkel. Szórjuk rá a pisztáciát is. A tészta szélét és a belső kis körbe vágott háromszögek csúcsát fogjuk össze, így létrehozva a koszorú formát.
  3. Kenjük meg tojássárgájával, majd 200 fokos sütőben 15 perc alatt süssük aranybarnára.

 

simplydelicious

Exit mobile version