A tudatos gondolkodást és életmódot meg kell tanulni

Caféblog | 2020. Július 26.
A szabad akarat nem párosul alapból tudatos gondolkodással, azt meg kell tanulni.

Emberként szabad akaratunk van, azt tehetünk, amit szeretnénk (nyilván az alapvető normákat betartva.) Szabad akaratunk teszi lehetővé, hogy úgy éljünk, azt együnk, igyunk, azt engedjük be az életünkbe vagy épp nem, amit-akit akarunk, vagy épp nem akarunk. Mindezeknek persze következménye lesz, de az egy másik téma.

Csakhogy a szabad akarat nem párosul alapból tudatos gondolkodással, azt meg kell tanulni. Mit jelent az, hogy “tudatos gondolkozás” – gondolkodom, az már tudatos nem? Sajnos nem. Tudatos gondolkozás például, hogy bár szeretném és megtehetek XY dolgot, de valójában, a lelkem mélyén tudom, hogy az nekem nem jó, nem helyes, így mégsem teszem meg.

A jóga és a tudatos gondolkodás (fotó: Pixabay)

Ezek csak egyszerű, mindennapi példák, de szerintem látható, mi a különbség gondolkodás és tudatos gondolkodás között. A tudatos gondolkodás gondolataink, szokásaink, mintáink felülírása, fejlesztése, ami által egy sokkal kiegyensúlyozottabb, testil-lelkil élet érhető el. Ha szeretnéd tovább olvasni Kata okfejtéseit, kattints a yogawithkata.cafeblog.hu oldalra!

Olvasnál még a tudatos gondolkodásról és életmódról?

Exit mobile version