Koronavírus: meghalt a 33 éves ukrán influenszer, aki korábban tagadta a vírus létezését

nlc | 2020. Október 19.
Dmitrij Sztuzsuk halálhírét volt felesége jelentette be az Instagramon.

Belehalt a koronavírusba a 33 éves ukrán Dmitrij Sztuzsuk testépítő-influenszer, aki korábban azt hirdette követőinek, hogy a koronavírus nem jelent valós fenyegetést. Halálát volt felesége, Szofia Sztuzsuk jelentette be az Instagramon, írja a Yahoo nyomán a 444.

Sztuzsuk múlt héten több mint 1 millió Instagram-követőjének arról posztolt, hogy ő sem hitte el, hogy tényleg létezik a koronavírus, amíg ő maga is meg nem betegedett. Posztja szerint valószínűleg Törökországban fertőződhetett meg, és amikor jelentkeztek az első tünetek, azokat többek között annak tulajdonította, hogy bekapcsolt légkondicionáló mellett aludt. Miután visszatért Ukrajnába, több vizsgálatot is végeztek rajta, és biztos, ami biztos alapon, vírustesztet is végeztetett. Ennek eredménye pozitív lett. 

A férfit sokkolták is a kórházi körülmények, azt írta, korábban nem tudta, hogy ennyire rossz a helyzet az ukrán egészségügyben, hogy bizonyos betegek a folyosón kénytelenek feküdni. Miután valamivel jobban lett, hazaengedték, de otthon ismét romlott az állapota, volt felesége szerint szív- és érrendszeri problémák jelentkeztek nála. Hiába szállították vissza a kórházba, Dmitrij Sztuzsuk elhunyt.

Fotó: Getty Images

Még több cikk a témában:

Exit mobile version