Egészség

Koronavírus: fertőtlenítik az iskolákat az őszi szünetben

Sor kerül a nagytakarításra az iskolákban az őszi szünet alatt.
koronavírus

Kásler Miklós arra kéri az intézményvezetőket, tekintsenek úgy az őszi szünetre, mintha egy egyhetes rendkívüli szünetet rendeltek volna el. “Fontos, hogy az iskolákban a szünet alatt kerüljön sor ismételten egy alapos nagytakarításra, fertőtlenítésre, az október hónapra a közelmúltban kiszállított fertőtlenítőszerek ezt a célt is szolgálják” – áll a Népszava birtokába jutott levélben, amit Kásler Miklós emberi erőforrás minisztertől kaphattak kézhez az iskolaigazgatók.

A levél arra nem tér ki, pontosan kiknek kell a koronavírus-járvány miatti fertőtlenítő nagytakarítást elvégezniük az október 23-ától november 1-jéig tartó őszi szünetben. Néhány helyen azonban extra segítséget is kaphatnak az intézmények: azokban az iskolákban, ahol „visszatérő jelleggel kellett járványügyi intézkedéseket foganatosítani”, a Magyar Honvédséget is bevonják a munkába – ígéri a miniszter.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Ujvári Sándor

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top