Család

Nincs pénze koronavírus-tesztre, ezért nem látogathatja meg a kórházban a 10 éves kisfiát

Tíz napja nem látták egymást, most ismerősök segítettek, hogy legalább videócseten tudjanak beszélgetni.
koronavírus

Jónás Piroska gyermekét a múlt héten műtötték égési sérülésekkel egy fővárosi kórházban. A fiú 7 éve esett bele egy lavór forró vízbe, azóta több operáción van túl.

Az anya örül, hogy legalább – az ismerősöktől kölcsönkapott – laptop képernyőjén keresztül láthatják egymást a fiával. Mint az RTL Híradónak elmondta, a járvány miatt nem tudja látogatni a kórházban fekvő gyereket, mivel ehhez koronavírus-tesztre van szüksége, erre pedig nincs 20 ezer forintja.

Piroska aggódik, mert a műtét után nem tud majd az égési sérült kisfiának odahaza megfelelő higiéniát biztosítani, mivel egy egyszobás albérletben lakik a négy gyerekével. Egy ágyban alszanak, a pici lakásban alig van hely, a fürdőszoba pedig – ahol a kisfia sebeit kellene majd kezelnie, miután hazaengedik a kórházból – csupán egy rozsdamarta zuhanytálca, miközben egy tisztán tartható fürdőre és egy külön szobára lenne szükség.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo 

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top