7 találmány nőktől, amik nélkül pokoli lenne az élet

R. V. | 2024. Március 27.
Mindenki tudja, miket találtak fel a férfiak, a nők felfedezéseiről azonban valahogy sosem beszélünk – pedig nélkülük ezerszer nehezebbek lennének a napjaink!

Az olyan apróságokat, mint a kávéfilter vagy az ablaktörlő, természetesnek vesszük, hiszen el sem tudunk képzelni egy olyan világot, amiben nem a mindennapjaink részei. Pedig ezek a kis luxusok elmondhatatlanul megkönnyítik az életünket, viszont nem léteznének, ha az alábbi nők nem érvényesülhettek volna. Mert igenis sok női feltaláló van, akik a találmányaikkal megváltoztatták a világot. Ideje beszélnünk róluk! Az alábbi galériában hét olyan nőt hoztunk, akiknek köszönhetően kevésbé macerás az élet.

melitta bentz nlc

Melitta Bentz találta fel a papír kávéfiltert 1908-ban. (Fotó: Profimedia)

Mary Anderson nlc

Mary Andersonnak köszönhetjük, hogy 1903 óta (nagyjából a szélvédő megjelenésével párhuzamosan) van ablaktörlő a kocsikon. (Fotó: Profimedia)

Gladys West nlc

A még ma is élő Gladys West fejlesztette ki a Föld formájának azt a matematikai modelljét, ami megalapozta a GPS létrejöttét. (Fotó: Profimedia)

josephine cochrane nlc

Ha nem lett volna Josephine Cochrane, akkor ma nem tudnánk bepakolni a mosogatógépbe. Ő találta fel az első prototípust 1886-ban. (Fotó: Wikipedia)

Marian Croak nlc

A Google Research alelnöke, Marian Croak találta fel a Voice over Internet Protocolnak nevezett technológiát, ami miatt ma már bárkivel tudunk Zoomolni, FaceTime-olni vagy Skype-olni. (Fotó: Profimedia)

Hedy Lamarr nlc

Az osztrák Hedy Lamarr géniuszáról talán már hallottál: ő volt az a nő, aki nemcsak sikeres színésznő volt, de a wifi alapjait is megalkotta 1941-ben. (Fotó: Hulton Archive/Getty Images)

via

Exit mobile version