Túrógombóc medvehagymával? Persze! Íme a recept!

Stern Ágnes | 2017. Április 28.
Itt a medvehagyma szezon, amit igazán kár lenne nem kihasználni. Akár a hagyományos magyar ételeket is felturbózhatjuk medvehagymával. Például a túrógombócot. Mutatjuk, hogyan!

Az eredeti túrógombóc nagyon közkedvelt magyar étel. A medvehagymával és paradicsommártással felturbózott változat eléggé eltér a hagyományostól, de nagyon finom, ezért érdemes kipróbálni. Íme, a recept:

Hozzávalók:

Elkészítés:

A gombóc

Hámozd meg a hagymát, vágd fel és fonnyaszd üvegesre az olajban. Miután megmostad válaszd le a medvehagyma szárát, a leveleit pedig vágd vékony csíkokra. Kockázd fel a zsemléket, morzsold össze. Keverd simára a túrót a tojásokkal és ízlés szerint ízesítsd a sóval és a borssal. Add hozzá a hagyma felét, a zsemlét, az étkezési keményítőt és a medvehagymát, majd hagy állni 20 percig.

Formálj 12 gombócot a masszából, úgy, hogy közben enyhén sós vízbe mártogatod a kezed. Főzd 12 percig, közben néha óvatosan mozgasd meg, hogy nehogy leragadjon az edény aljára. Amikor kész szedd ki egy lapos tálra és locsold meg az olvasztott vajjal.

A mártás

A maradék párolt hagymát  a levével együtt  add a paradicsomhoz és a paradicsompüréhez, adj hozzá az ételízesítőt is. Félig lefedve forrald 5 percig.  Szórd meg ételsűrűsítővel és cukorral, majd ha kész még ízlés szerint sózd és borsozd.

Még több remek medvehagymás recept:

Exit mobile version