Július elején kezdték szedni a görögdinnyét Magyarországon, ezért úgy döntöttünk, mi is kipróbáljuk, milyen a felhozatal a szezon elején.
Egy negyed darabot teszteltünk a szerkesztőségben, egybehangzó vélemény szerint édes, lédús, egy kolléganőnk szerint egyenesen “fincsi” példányt fogtunk ki. Ennél rosszabb dinnyével sose legyen dolgunk.
Idén jó szezonra számít a FruitVeB Magyar Zöldség gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács is, várhatóan mostantól szeptember elejéig tart a görögdinnye ideje, és 200-210 ezer tonna gyümölcsöt szedhetnek le a termelők.
A magyarok fejenként 15-16 kiló dinnyét esznek évente, és bármilyen meglepő, a dinnyevásárlásban is van divat. A nagy, 8-10 kilogrammos példányokat egyre nehezebb eladni, mivel a vásárlók a hűtőbe könnyedén berakható, 4-6 kilós dinnyéket keresik.
Kapcsolódó írások:
- Mutasd, hogy eszed a görögdinnyét, és megmondom, milyen jellem vagy!
- Így vágj fel egy dinnyét 20 másodperc alatt! – videó
- Ha volt dinnye, minden volt. Legfőképp nyár és szabadság