5 magyaros leves, amiket egyszerűen imádunk

Stern Ágnes | 2017. November 10.
Leveses vagy és imádod a magyar konyhát? Akkor ez tetszeni fog.

Csípős kolbászos bableves cipóban

Laktató, finom leves amit a cipó tesz különlegessé és ízletessé.

Recept a leves nevére kattintva

Laktató szalonnás krumplileves

Ha már az éhségnél tartunk, ez a szalonnával és sonkával felturbózott krumplileves is tápláló és laktató. Bacon, sonka, hagyma, zeller, krumpli…, és a többiek.


Kolbászos lencseleves

A lencseleves már önmagában is nagyon finom, de néha érdemes megújítani a dolgokat, most például burgonyával és kolbásszal.

Recept a leves nevére kattintva

Palócleves

Tudtad, hogy miért Palócleves a palócleves, nem azért, mert palócfölről származik. “Pesten termett, … 1892-ben, a “nagy palóc”, Mikszáth Kálmán tiszteletére, aki szerette élvezni az életet a fehér asztal mellett, értette és megbecsülte a jó ételt és italt. …Gundel János …vendéglátó művész… tervezte, ő is valósította meg az új ételt.” – áll egy szakácskönyvben a magyarázat.

Recept a leves nevére kattintva Fotó: Wikipédia

Pikáns magyar gulyásleves

A gulyásleves nagyon magyar és nagyon finom. Mégis kevesen készítik el otthon, pedig megéri. Annyira laktató, hogy szinte már nem is leves, hanem egytálétel.

Recept a leves nevére kattintva

Még több leves recept:

Exit mobile version