Így készül a körömpörkölt

Stern Ágnes | 2017. December 01.
A körömpörkölt nem kíméli a gyomrot, sőt szaga is van. De ettől még finom.

A pörkölt egyszerű lehet, de ha nem vagyunk gyakorlottak a konyhában, akkor a körömpörkölt nehézséget okozhat.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Tisztítsd meg a körmöket, ha kell, a gáz lángja felett perzseld le a lábakról a szőrt. Mosd meg és darabold fel, ehhez nem árt egy éles kés – ha ilyened nincs, a hentes felszeli.

Készítsd el a pörköltalapot, majd ha visszapirítottad zsírjára, add hozzá a körmöket, és kezdd el párolni, de fedő alatt. Egyesek úgy vélik, ha kevés a leve, pótolni kell vízzel, ha így tennél, csak keveset adj hozzá. A köröm előnye, hogy ömlik belőle a kollagén, azaz a pörkölt(öd)nek még akkor is sűrű szaftja lesz, ha felhúzod egy kis vízzel. Szépen, lassan főzd, nincs az a pörkölt, amit gyorsan kell megfőzni.

Exit mobile version