Gasztro

Körömpörkölt

Hozzávalók

  • 1500 g sertésköröm (lehetőleg első)
  • 200 g vöröshagyma
  • 150 g zsír
  • 200 g zöldpaprika
  • 100 g paradicsom
  • 12 g fűszerpaprika
  • só, köménymag, fokhagyma

    Elkészítés

    A körmöt megtisztítjuk, ha szükséges, a gáz lángja felett leperzseljük a rajta levő szőröket, megmossuk, és éles késsel hosszában kettévágjuk. (A darabolást a hentessel is elvégeztethetjük.) Elkészítjük a pörköltalapot, és amikor zsírjára visszapirítottuk, hozzáadjuk a feldarabolt körmöt, ízesítjük, és fedő alatt elkezdjük párolni. Ha a leve kevés, vízzel pótoljuk. Ezt az ételt célszerű kuktában készíteni, mert ezzel időt takarítunk meg.

    Sertéspörkölt, sertéspaprikás

    Készítése és anyaghányada megegyezik a pörkölt-, illetve paprikás csirkéével, azzal az eltéréssel, hogy értelemszerűen csirke helyett sertéslapockát vagy -combot használunk.

  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top

    Szeretnél értesítést kapni?

    Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

    A hét legizgalmasabb cikkei!
    Friss sztárhírek itthonról és külföldről
    Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
    Regisztráció

    Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

    1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
    2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
    3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
    4. Jelentkezz be a friss jelszóval

    Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

    Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

    Új jelszó mentése