Tavaly tönkretették az utcai betlehem kis Jézus szobrát, idén ők készítették el

F.C. | 2023. December 09.
Nem csak megbánták, amit tettek, hanem már azt is tudják, mennyi munkával jár az alkotás.

Öt tizenéves fiú készítette el idén a kis Jézus szobrot a Békéscsabai Napsugár Bábszínház betlehem installációjához, tavaly karácsonykor ugyanis ők tették tönkre – számolt be az RTL Híradó. A bábszínház igazgatója azonban nem akarta, hogy az akkor 17 éves fiúk bíróság elé kerüljenek, így azt kérte tőlük, hozzák helyre a hibájukat.

Úgy vitték el, hogy el is focizták. Sajnos annyira illuminált állapotban voltak, hogy nem volt senki sem az eszénél. Viszont elkövették azt a hibát, hogy mindenhol olyan helyen mentek végig az utcán, ahol a kamerák látták őket, és azonnal lebuktak” – elevenítette fel a történteket Lenkefi Zoltán.

A bánszínház-igazgató közvetítő előtt megállapodott a fiatalokkal, akik azt vállalták, hogy részt vesznek az általuk megrongált kis Jézus szobrocska elkészítésében a bábszínházban.

Lenkefi szerint a fiúk nagyon megbánták, amit tettek. “Öt vagy hat héten keresztül heti két alkalommal jöttek és lelkiismeretesen dolgoztak” – mesélte. Így pontosan látták, mennyi munkával jár egy-egy szobor elkészítése.

A betlehemet január elejéig bárki megnézheti Békéscsabán.

Kiemelt fotó: RTL / RTL Híradó – videó

Exit mobile version