Aktuális

800 éves az első betlehemi jászol – éld át, ahogy még soha!

A ferencesek életében kiemelten fontos az idei év, hiszen Szent Ferenc grecciói karácsonyának nyolcszázadik évfordulóját ünneplik. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány jelképesen lebontva a falakat, határokon átívelő programokat szervez decemberben, hogy Betlehem és Szent Ferenc üzenetét kortól, felekezettől, vallástól függetlenül az emberek közé vigyék.

Napról napra, városról városra haladva, imádkozva, énekelve, drága szülőföldünkre Isten áldását kérni. Szeretnénk vinni, hordozni azt a hitet, reményt, mellyel Krisztus közénk jött, megtestesült számunkra.

December 10-én indult útjára az Összetartozás Betlehemi Karavánja. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány és a Fővárosi Nagycirkusz együttműködésében szerveződő karaván 12.23-ig összesen 16 helyszínen áll majd meg. Az élő betlehemező karaván utolsó állomása Budapest. Szeretettel hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt 2023.12.23. szombaton 14:00 órától a Fővárosi Nagycirkusz előtt.


A Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával Budapesten az Erzsébet téren XXI. századi installáció idézi meg a 800 éves grecciói betlehemet. December 22-ig 360 fokos mozgókép repíti vissza az időben a látogatókat. A kupola autóval, autóbusszal és metróval is könnyedén megközelíthető. Az ingyenes vetítést minden nap 17:00 és 22:00 óra között tekinthetik meg az érdeklődők.

Fotó: Turán Cintia

Fotó: Turán Cintia

További információkért látogass el a betlehem 800 Facebook oldalra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top