Egyre népszerűbbek nálunk is az ünnepi puncsok. Hogy a gyermekek se maradjanak ilyen finomság nélkül, most nekik jön egy alkoholmentes változat.
Hozzávalók:
• 2 db alma
• 10 dkg szárított füge
• 2 db lédús narancs
• 6 dl kékszőlő-lé
• 1-1 kiskanál őrölt fahéj és szegfűszeg
• 3-4 evőkanál cukor
Elkészítés:
- Az almát szeleteld fel, a fügét vágd nagyobb darabokra, a narancsot facsard ki.
- A cukrot alacsony hőmérsékleten olvaszd fel a szőlőlével és a narancsok levével, majd szórd bele az almadarabkákat és a fügét is, és forrald fel az egészet.
- Ekkor tedd félre a meleg tűzről hűlni, és ha hab keletkezik a tetején, azt egy kanállal kapard le.
- Ízesítsd fahéjjal és szegfűszeggel.
- Az almát és a fügét szűrőlapáttal vedd ki és oszd el a tálalópoharakba, erre öntsd rá a puncsos italt.