Tervezők és hírességek harca

Túri Dániel | 2011. Február 11.
Az utóbbi időben egyre komolyabb háború folyik a divat harcmezején. Nézzük, kik azok a tervezők, akik nem kímélték sem Heidi Klumot sem Michelle Obamát.

A lavinát egyértelműen Karl Lagerfeld indította el akkor, amikor élesen bírálta Heidi Klumot, a német szupermodellt. “Nem ismerek semmiféle Heidi Klumot, Párizsban sosem volt ismert” – mondta a tervező, majd gyorsan hozzátette: “sőt Claudia Schiffer sem ismerte őt soha”.

Habár a divat világában lassan tény, hogy Lagerfeld kritikáitól kell tartani a leginkább, azért ezzel a mondatával tényleg túl messzire ment. Ezek után, csak hogy biztosan értse mindenki az üzenetét, megjegyezte: “Heidi túl súlyos ahhoz, hogy kifutóra lépjen, az arca pedig túl közönséges.” Köszönjük Karl, már értjük a problémát. Hogy képzeli valaki, hogy lehet úgy is szupermodell, ha nem betegesen vékony? De tényleg hogy képzeli?

A közszereplőket se kímélik

A legtrendibb cuccokban mutatkozni nemcsak a sztárok kiváltsága, hanem a politikai szereplőké is. Annak azonban ára van, ha valaki úgy dönt, hogy nem hajlandó unalmas, konzervatív ruhákat hordani. Az elmúlt pár hétben valószínűleg két politikusfeleséget ért a legtöbb kritika: Michelle Obamát és Vilmos herceg leendő feleségét, Kate Middletont.

 Sztárok bizarr szépségtrükkjei

Az amerikai divat egyik legmeghatározóbb, legnagyobb szakmai múlttal rendelkező tervezője Oscar de la Renta szívesen élesíti a nyelvét a First Lady stílusán. Legutóbb az amerikai-kínai kereskedelmi vacsorán viselt vérvörös Alexander Mcqueen ruha okozott de la Rentánank, nem kis fejfájást. Olyannyira, hogy rögtön rohant a sajtóhoz, hogy megossza véleményét: “Amennyire én tudom, ez a vacsora az amerikai és kínai kereskedelem élénkítését célozta meg. Így nem tartom elfogadhatónak, hogy Michelle egy európai tervező ruhájában vett részt a vacsorán.” Ez meg érthető is, de máskor így nyilatkozott a híres dizájner: “Az amerikai divat szenved, nem értem miért visel a First Lady állandóan J.Crew (kevés ennél amerikaibb márka létezik) ruhákat.”  Most akkor mi is a probléma?
  

Kedves Oscar! Soha egy elnökfeleség sem viselt ilyen változatos módon amerikai tervezőket, és ez egyértelmű. Valószínűleg a probléma az lehet, hogy de la Renta mar Jackie Kennedytől kezdve öltöztette a First Lady-ket, szinte mindenkit, kivétel nélkül és nyilván kellemetlen, hogy Michelle eddig talán csak egyszer bújt általa tervezett estélyibe hivatalos eseményen. A divat a változásról is szól, és jó érzés végre valakit nem talpig egyetlen (megfizethetetlen) tervező ruháiban látni.

Szegény Kate Middletont is ízekre szedte a sajtó, és természetesen a legnagyobb divattervezők is elmondták véleményüket a leendő királynéről. Giorgio Armani a következőt nyilatkozta: “Ennek a hölgynek még rengeteg ideje lesz, hogy megtanulja azt, mi áll neki jól és mit érdemes felvennie egy egy hivatalos eseményre, de valamiért azt érzem van benne egy nagyon erős tartás a divattal szemben.”  Magyarra fordítva, most iszonyúan néz ki, ódivatúak a cuccai, de ha felkérnek szívesen segítek.

Természetesen a legmeglepőbb megjegyzés ebben az esetben is Lagerfeldnek köszönhető: “Úgy tűnik, a királyi családhoz való tartozáshoz nem szükséges többé királyi vér. Kate teljesen más, mint Diana volt, és ez csak jó hatással lehet a következő generációra.” A kérdés csak az, hogy az eddig hivatalos eseményen nagyon ritkán megjelenő Kate stílusáról tudunk-e bármit is? Mert amit eddig láttunk belőle, az nem árul el róla túl sokat, így nem is érdemes messzemenő következtetéseket levonni. Egyértelműen az esküvői ruhája fogja meghatározni, hogy elnyeri-e a nagy divatmogulok tetszését, vagy inkább kivívja ellenszenvüket. Kíváncsian várjuk az újabb csatákat!

Exit mobile version