Így vásárolj plus size ruhát az internetről!

Szkiba Zsuzska | 2015. Június 09.
Noha már Magyarországon is bővül a méretskála, és megjelentek kimondottan nagy méretű nőket kiszolgáló márkák, van, hogy pont azt nem találjuk, amit keresünk. Ilyenkor lehet megoldás az online vásárlás.

Komoly dilemma persze, hogy merjünk-e internetről, pláne külföldről rendelni? Mert azért az macerás tud lenni, ha nem jó a méret, és még vissza is kell küldeni a terméket akár Amerikába vagy épp a brit szigetországba. Mivel egy ideje már Milánóban élek, így a netes rendelés az életem része lett, és noha volt mellényúlásom eleinte, ma már elképzelhetetlennek tartom, hogy csakis a városban fellelhető boltokra hagyatkozzam, ha épp fürdőruhára vagy egy alkalmi ruhára lenne szükségem. Következik néhány jó tanács, amit érdemes megfontolni webes rendelés előtt.

Ismerd a tested!

Bármennyire furán hangzik, fontos, hogy tudd, milyen testalkatod van, milyen ruhák állnak jól neked, mert ha csupán a webáruházak arányos, homokóra modelljeiből indulsz ki, csalódás lehet a vége. Ha például tudod, hogy almaalakod van, hiába néz ki annyira dögösen a modellen a testhez simuló ruha, ha te magad sosem hordtál ilyet, és feszengenél benne, ne rendeld meg! Kísérletezni persze lehet, de én mindig az alkatomnak megfelelő darabokat rendelek, így kisebb a csalódás esélye.

Méretre fel!

Ha külföldről rendelsz, nem árt tudnod, más méretezés van Angliában vagy épp Amerikában, de még Németországban is. Érdemes kikeresned, a te “európai” méreted minek felel meg az adott országban és ezen felül mindig nézd meg a weboldal mérettáblázatát. Ugyanis sok cég egyedi méretezéssel próbálja megnehezíteni a dolgunkat, de hidd el, csak egyszer kell kikeresned, és ezzel le is tudod ezt a kihívást, jöhetnek a szebbnél szebb ruhák!

USA/KANADA

USA

Egyesült Királyság

Európa

Olaszország

Ausztrália

Japán

2

X-Small

4

32

36

6

5

4

Small

6

34

38

8

7

6

Small

8

36

40

10

9

8

Medium

10

38

42

12

11

10

Medium

12

40

44

14

13

12

Large

14

42

46

16

15

14

Large

16

44

48

18

17

16

X-Large/1X

18

46

50

20

19

18

1X/2X

20

48

52

22

21

20

2X

22

50

54

24

23

22

3X

24

52

56

26

25

24

3X

26

54

58

28

27

Vám? Postaköltség? Csomagküldő szolgálat?

Amint egy új plus size webáruházra találok, első utam a szállítás részhez szokott vezetni, hiszen mielőtt még beleélném magam egy-két csodás darabba, megnézem, egyáltalán szállítanak-e Magyarországra? A postaköltséggel mindig számolni kell, ezt is a weboldalak szállítási feltételei között szokták feltüntetni, sőt a szállítás módját is. Van, aki sima postán, de van olyan cég, mely futárszolgálattal kézbesíti a csomagot, ezek ára és időtartama is fent szokott lenni a weboldalon országokra vagy régióra lebontva. Így tudsz kalkulálni végösszegben és időben is! Érdemes azonban figyelni a vámkötelezettségre is, ha történetesen Ausztráliából vagy épp Amerikából rendelsz, mert van, amikor sokat dobhat a végösszegen!

Cserebere

A legtöbb webáruház felajánlja a visszaküldés lehetőségét, amennyiben nem tetszik a ruha vagy nem lenne jó méretben, ennek nézz utána rendelés előtt, hiszen megnyugtató tudni. Van, ahol új méretet választhatsz, de velem történt már olyan, hogy elfogyott az a méret, amit kerestem, így felajánlották, hogy vásároljam le az összeget. Van, ahol a pénzvisszafizetés opció működik, érdemes ezt az információt is megnézni a szállítás vagy a gyakori kérdések menüpontban az adott cég oldalán.

Végül pedig íme néhány webáruház, ahonnan plus size ruhát rendelhetsz:

A szerzőről

A Milánóban élő Szkiba Zsuzsanna – vagyis mindenki Zsuzskája – magát csak pozitívtestkép-aktivistának és önbizalommentornak hívja. 3 éve naponta segít nők ezreinek, hogy először a lelküket ápolva, majd divattanácsokkal ellátva őket jobban érezzék magukat a bőrükben. Hitvallása, hogy egy nő szépségét, értékeit s helyét a világban nem farmernadrágja mérete határozza meg, hiszen egy nő 42-es méret felett is élhet teljes, egészséges és önbizalommal teli életet. Beauty With Plus nevű weboldala és az ehhez tartozó Facebook-közösség tagjai súlytól s kortól függetlenül kíváncsiak tanácsaira, legyen szó a tükörben látható nő megszeretéséről vagy épp a nagy méretű fürdőruhadivat újdonságairól. Internetes naplója vidám, pozitív hangvételű, de olykor komoly témákat feszeget, s célja, hogy minden nő visszanyerje önbizalmát, a tükör pedig ne legyen többé ellenség.

Weboldal: www.beautywithplus.com

Facebook: https://www.facebook.com/cupcakeandpearls

Korábbi cikkei az NLC-n:

 
Exit mobile version