Öltözködjünk

Íme a legjobb praktikák a combok összedörzsölődése ellen!

A nyár érkeztével előkerülnek a könnyű szoknyák, ruhák, és nincs már szükség harisnyára: a telt nők életében pedig beköszönt az összedörzsölődő combok szezonja.

Ugye tudod, miről beszélek? Mikor egy izzasztó nyári napon alig várod, hogy leülhess vagy egyszerűen csak megállhass, és csillapodjon az égető fájdalom, amit kipirosodott combjaid okoznak. Mert összeérnek, na bumm! Ne hidd, hogy ez olyan egyedi eset, s elárulom, nem csak a plus size lányokat érinti. Azonban ez nem vigasz akkor, amikor szó szerint csillagokat látsz a fájdalomtól, és másnap inkább nadrágot húzol, mert kipattogott bőröd képtelen még egy szoknyás napot elviselni. Mindezt 35 fokban, miközben irigykedve nézed kolléganőidet, akik vidáman flangálnak az irodában szebbnél szebb nyári ruhákban, harisnya nélkül!

Számos módszert kipróbáltam már, ideértve a “házi praktikákat” is, mert sokan ezekre esküsznek. Vegyük sorra, mik ezek, és vajon mennyire tartósak?

Hintőpor

Számos plus size fórumon és Facebook-csoportban erre esküsznek a nők, de nekem több gondom is akadt ezzel a módszerrel. Az első hintőporozást a reggeli készülődéskor a fürdőszobában, széles terpeszben s a fél fürdőszobapadlót összeporozva megejtem ugyan, de mivel 20-30 perc aktív séta után már semmi hatása, így ismétlésre szorul. Vicces belegondolni, vajon a kávézó mosdójában mit gondolhatott az utánam érkező hölgy, amikor meglátta a padlót beterítő fehér port. Arról nem is beszélve, hogy fekete ruhát eszedbe ne jusson felvenni, mert lássuk be, a hintőpor nyomot hagy.

Íme a legjobb praktikák a combok összedörzsölődése ellen!

Babaolaj

Egyszer próbáltam, de elég is volt. Legyünk őszinték, nem erre a célra találták ki, és folyton azon aggódtam, vajon ha leülök, olajpecsétes lesz-e az új ruhám. Egyetlen alkalommal bizonyult hatásosnak, napolaj formájában a strandon, mert a vizes bőr még borzalmasabb összedörzsölődésre képes, így kimondottan örültem a napolajtól csúszkáló combjaimnak.

Stift

Ezt a módszert is kipróbáltam, pedig már kezdetektől fogva nem volt világos számomra, hogy oldja majd meg a problémát ez a módszer. Úgy jellemezném, mint a hintőpor és babaolaj kombinációja: mivel a stift szárazabb, porszerű állagú, ezzel is ügyesen összekentem a ruhámat, viszont nem bizonyult hosszan tartónak a megoldás. Gyakran ismételni kell a használatát, ami egy városnéző túrán kicsit macerás dolog.

Íme a legjobb praktikák a combok összedörzsölődése ellen!

Testápoló

Ugye te is tudod, pont az a lényege, hogy gyorsan felszívódik és szinte pillanatok alatt eltűnik a bőrödről. Na épp ezért tartom teljesen hasztalannak, nekem nem vált be, hiszen nettó 5 perc után ugyan sima volt a combom, de a dörzsölődés turbófokozatra kapcsolt azonnal.

Harisnya elvágva

Mert ilyet is hallottam, bevallom az egyetlen módszer, ami már első hallásra is a “kizárt” kategóriába tartozik nálam, hiszen a harisnyák szövésükből adódóan furán viselkednek, ha elvágjuk őket. Pöndörödik, és ez tény.

Íme a legjobb praktikák a combok összedörzsölődése ellen!

Alakformáló fehérnemű, kisnadrág

Utóbbi évek nyarait a nadrágszárrésszel ellátott, hasrészen végződő alakformáló fehérneműm mentette meg. Sikerült egy nagyon jó minőségű, rövidnadrágos alakformálót beszereznem, ami testszínű, így a világos ruháknál sem aggódtam, vajon átlátszik-e a titkos fegyverem. A lábszár részen egyébként lézervágott, vagyis varrás nélküli, így tökéletesen illeszkedik a combjaimra. Egyetlen hátulütőjét azonban kár lenne tagadni: borzasztó meleg tud lenni! A valamit valamiért elv alapon elviselem ugyan, de a mediterrán nyár elég durván megizzaszt az alakformáló alatt, persze egyben szaunaövként is funkcionál így a fehérnemű.

Csipkepánt

Az idei év slágere, legalábbis ami engem illet. Már tavaly kinéztem magamnak az amerikai cég weboldalát, akik fekete, fehér és testszínű csipkepántokat árulnak, különféle méretekben. Ránézésre a combfix felső részére emlékeztető pántok belülről alul és felül szilikoncsíkkal vannak ellátva, így stabilan ott maradnak a helyükön. Először kicsit szokatlan, és meggyőződésem volt, hogy elmozdul majd, s valahol a térdemen áll meg a nap közepére, de nem. Jól bírják a sétát  és végre nem izzadok feleslegesen! Arról nem is szólva, hogy ha úgy alakul az este, nem kell szégyellni a szoknya alatt megbújó pántokat, nem úgy, mint egy biciklisnadrág esetében.

Fotó: Marco Di Giovanni
Fotó: Marco Di Giovanni

A háború tehát elkezdődött, így ideje, hogy felfegyverezd magad, és ne feledd: a nyár, a jó idő, vagy épp a lenge kisruha neked is jár. Mérettől és testalkattól függetlenül!

A szerzőről

A Milánóban élő Szkiba Zsuzsanna – vagyis mindenki Zsuzskája – magát csak pozitívtestkép-aktivistának és önbizalommentornak hívja. 3 éve naponta segít nők ezreinek, hogy először a lelküket ápolva, majd divattanácsokkal ellátva őket jobban érezzék magukat a bőrükben. Hitvallása, hogy egy nő szépségét, értékeit s helyét a világban nem farmernadrágja mérete határozza meg, hiszen egy nő 42-es méret felett is élhet teljes, egészséges és önbizalommal teli életet. Beauty With Plus nevű weboldala és az ehhez tartozó Facebook-közösség tagjai súlytól s kortól függetlenül kíváncsiak tanácsaira, legyen szó a tükörben látható nő megszeretéséről vagy épp a nagy méretű fürdőruhadivat újdonságairól. Internetes naplója vidám, pozitív hangvételű, de olykor komoly témákat feszeget, s célja, hogy minden nő visszanyerje önbizalmát, a tükör pedig ne legyen többé ellenség.

Weboldal: www.beautywithplus.com

Facebook: https://www.facebook.com/cupcakeandpearls

Korábbi cikkei az NLC-n:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top