11 trend, amiből már nagyon elegünk van

mn | 2016. December 03.
Akad néhány olyan makacs trend, melyekből bár már egyetlen szezon is sok volt, évek óta nem tűnnek el a divat fősodrából. Besokalltunk.

1. Cicanadrág

 

Nadrágfazonok jöttek és mentek, a magas derekútól kezdve a háremnadrágon és a maszkulin stílusú nadrágokon át az újra és újra, erőtlenül felbukkanó trapézgatyákig, a cicanadrág uralmát azonban egyik sem tudta megtörni. Pedig a szűk nadrág jóval kevesebbeknek áll jól, mint ahányan azt hiszik magukról. Nem beszélve az olyan divatbalesetekről, melyet a skinny nadrág és a leggings összekeverése okoz…

2. Sovány nők vs. “valódi” nők

 

Bár egyre gyakrabban találkozunk olyan kampányokkal, divatanyagokkal, melyek a valószínűtlen testalkattal rendelkező modellek ellenében a valódi nőkre építenek, illetve számos olyan kezdeményezésről hallunk, amikor a csontsovány modelleket száműzik egyes magazinokból, divatbemutatókról, a divat- és a szórakoztatóipar továbbra is azt sugallja, hogy a soványság a sikk. Elég csak Christina Aguilera vagy Lady Gaga példájából kiindulni, mit “kap” az híresség, aki hízni merészel.

3. Vékony télikabátok

 

Minden őszi–téli szezon kezdetén csendesen reménykedünk benne, hogy hátha végre felbukkannak a boltokban a csinos, ugyanakkor meleg, bélelt télikabátok, folyton csalódnunk kell. Továbbra is csak az elegáns, viszont vékony szövetkabátok és a bélelt, de bumfordi pufikabátok közül válogathatunk… 

4. Párducminta

 

Bár a párducmintát kifejezetten nehéz – bizonyos esetekben lehetetlen – ízlésesen viselni, a divatvilág mégsem kegyelmez: nem csupán a tömegmárkák, de a vezető divatházak is állandóan előveszik. Pedig a párducokon kívül igencsak keveseknek áll jól.

5. Műszáj

 

A plasztikai beavatkozásokkal megváltoztatott testrészek olykor igencsak ijesztően tudnak kinézni, ám mind közül a feltöltött ajkak azok, melyek a legtöbb női arcot tették tönkre.

6. Kétszínű hajak

 

Érthetetlenül népszerű az a hajfestési mód, amikor a hajat két kontrasztos színnel festik meg – például a tetejét platinaszőkére, míg az alját feketére –, amitől frizura viselője leginkább úgy néz ki, mintha parókát húzott volna, ami alól kilóg a saját haja, rosszabb esetben pedig mintha egy borz pihenne a fején. Aki nem elégszik meg egyszerre egy hajszínnel, annak ehelyett inkább a színátmenetes hajfestést ajánlanánk.


7. Brutális műkörmök

 

Tény, hogy a brutális műkörmök nem csupán hogy nem mennek ki a divatból, de egyre csicsásabb formákat öltenek. Ettől azonban még nem szépek és a legkevésbé sem kötelező hordani őket.

8. LV-táskák

 

A drapp-barna Louis Vuitton-mintás táskákkal több gond is van: egyrészt meglehetősen csúnyácskák, másrészt hamisítványt hordani ciki, az eredeti pedig túlságosan sokba kerül ahhoz, hogy a táskahamisítók által lejáratott mintáért fizessünk. Akkor?!

9. Nyitott orrú csizmák

 

Bár a legnevesebb divatházak erőltetik szezonról szezonra a nyitott orrú csizmákat, ettől még ennek a lábbelinek a létezése továbbra sem nyer értelmet, és legfeljebb a kifutón vagy a vörös szőnyegen mutat jól. Ott sem mindig.

10. Koptatott farmer

 

Zavaróan hosszú ideje számít már bravúrnak olyan farmert találni a boltokban, ami nem úgy néz ki, mintha valaki már agyonhordta volna, esetleg egy vérmesebb kutya szájából rángatták volna ki. A gyárilag koptatott, megszaggatott farmerholmiknak is rég a divatvilág levesében lenne már a helye.

11. Mesterséges barnítás

 

Bár a szolárium sűrűn hangoztatott veszélyei miatt egyre kevésbé népszerű, ám esztétikai szempontból a mesterséges barnaság elérésére szolgáló egyéb módszerek, így a fújós barnítás, illetve a barnító krémek sem jelentenek megnyugtató megoldást, lévén, hogy a foltos és/vagy a narancssárga bőrszín sem nevezhető kimondottan vonzónak.

Exit mobile version