Húsz éve csak zöld ruhákat visel egy nő, elmondta miért

nlc | 2016. December 05.
Ezüst, kék, rózsaszín és lila korszaka is volt, majd eljutott az zöldhöz, és húsz éve ennél maradt.

Elizabeth Eaton Rosenthalt általában Carroll Gardens Zöld Hölgyeként emlegetik és bizony a legkevésbé sem ok nélkül. A 75 éves, New York-i képzőművész ugyanis húsz éve csak és kizárólag a zöld szín különböző árnyalatait hordja. 

Elizabeth az életének egy korábbi időszakában a 30-as évek stílusát idéző, mintás ruhákban járt, majd áttért arra, hogy egy-egy szín különböző árnyalatait viselte. Az ezüst, a kék, a rózsaszín és lila után végül a zöldnél kötött ki. És két évtizede nem unta meg.

A ruhái, kiegészítői, a haja és a sminkje mellett ma már a lakásában is zöld tárgyakkal veszi körbe magát. Úgy véli, hogy a zöld a legvidámabb, legpozitívabb szín a földön.

“Sosem terveztem, hogy ez lesz. Ez nem valamiféle függőség, teljesen természetesen jött” – magyarázta Elizabeth. Hozzátette, hogy nemcsak saját maga miatt jár folyamatosan zöldben, hanem azért is, hogy más embereket boldoggá tegyen.

“Lenyűgöző együtt utazni vele. Az emberek kikiabálnak az autókból, a gyerekek összecsődülnek körülötte a vonaton, a turisták közös képeket készítenek vele” – mesélte Elizabeth férje, Dylan.

Az asszony elmondta, hogy egyáltalán nem egyszerű minden holmiját zöldben beszerezni. Gyakran vásárol gyerekosztályokon, de olyan is előfordul, hogy ő maga fest át zöldre egy eredetileg más színű darabot.   

“Aludni sem tudok, ha nem vagyok tetőtől talpig zöldben” – jegyezte meg Elizabeth.

Oddity Central

Exit mobile version