Öltözködjünk

Így viseld a zöldet! – Trendkalauz sztárokkal

Unalmas zöld nincs! Feketével kombinálva dögös vagy elegáns, pirossal bohókás, számos árnyalata együtt izgalmas. A sötét khakin túl is van élet: fedezd fel a zöld ezer és annál is több árnyalatát!

A meleg sárga és a hideg kék elegyének kiegyensúlyozott eredménye a zöld, amely anélkül üde és fiatalos, hogy izgató lenne. Frissítő, megnyugtató, kiegyensúlyozó hatása közismert. Tudj meg további érdekességeket a zöldről! Például azt, hogy…

Így viseld a zöldet!  - Trendkalauz sztárokkal• …a szívcsakra színe a zöld (néha a rózsaszín és az arany).
• …az élénkzöld a tavaszon és az újjászületésen túl a termékenységet is szimbolizálja, ezért a reneszánsz alatt a leggyakrabban zöld menyasszonyi ruhát viseltek.
• …a sötétzöld (fák) színe érettségről tanúskodik, gyarapodás és a stabilitás jut róla eszünkbe, ezért a pénzintézetekben, ügyvédi irodákban gyakran alkalmazzák.
• …a kórházakban először sikerrel alkalmazták a nyugtató zöldet, ma már a legtöbb ember számára nyomasztó a kórházzöld, ezért gyakran narancssárgával egészítik ki.

De térjünk vissza a 2009-es divatszínekhez! A színekre szakosodott Pantone cég 2009 tavaszára 10 színt ajánlott a divattervezőknek az optimizmus és a kiegyensúlyozottság jegyében. A palettán a zöld három új árnyalata is megjelent. Az egyik a tiszta, hűvös, könnyed, légies vízzöld (Lucite Green). A másik a citrusos frissesség és a finomság jegyében született zöldcitrom (Dark Citrone). Végül a tavaszt, a természet megállíthatatlan újjászületését megtestesítő élénk, lendületes vibráló zöld (Vibrant Green).

Akármilyen harmonikus színnel is van dolgunk, az ezernyi árnyalat közül nem nyerő az összes, válassz a bőröd és a hajad színét figyelembe véve!

Az aranyszőke vagy világosvörös hajú, meleg bőrtónusú nők szinte sugározni fognak a sárgászöldben, türkizzöldben. A már említett citromzöldet izgalmas fehérrel vagy más zöld árnyalatokkal kombinálni, ahogy Jennie Garth is tette a Grey Gardens című film bemutatóján.

S.Oliver

S.Oliver
Promod

Promod
Jennie Garth
Jennie Garth

 
A hamvasszőke vagy hamvas világosbarna, rózsaszín bőrű nőknek kifejezetten előnyösek a zöld kékes, szürkés árnyalatai. Drew Barrymore is egy ilyen színű, aszimmetrikus darab mellett döntött, amelyhez ezüstszínű kiegészítőt választott. Az más kérdés, hogy az öltözéke középpontjában a különleges lábbeli áll.

Mango

Mango
H&M

H&M
Drew Barrymore
Drew Barrymore

 

A vörösesbarna, aranyszínű bőrű nők szerencsések, mert ragyogóan áll nekik az őszi falevelek sötét árnyalatú zöldje, a khaki, és a borsózöld. Ezekhez felvéve izgalmasak a rozsdabarna, az arany vagy a narancssárga kiegészítők. Jennifer Love Hewitt is jobban tette volna, ha nem fekete darabokat választ a csinos ruha mellé.

H&M

H&M
Pb

Pull and Bear
Jennifer Love Hewitt
Jennifer Love Hewitt

 
A fekete hajú vagy hirtelenszőke, hófehér bőrű, illetve a fekete hajú, sötét bőrű nők az élénkzöldekkel drámai hatást érhetnek el. Hangsúlyozd az ajkaid vörös rúzzsal, ahogy Dita Von Teese is tette, és lehengerlő leszel.

Mango

Mango
C&A

C&A
Dita von Teese
Dita Von Teese

 

A nadrágok, a szoknyák és a cipők színválasztását nem befolyásolja az arc és a hajszín, így egy passzoló felsővel szabadon garázdálkodhatsz a zöld dzsungelben.

Még egy tipp:

Ha azt gondoltad, a zöld nem lehet elég dögös, akkor nézd csak meg Kate Mosst, aki fekete bőrdzsekit vett fel estélyi ruhája fölé. Ugyanígy felejthetetlen Sarah Jessica Parker zöld mintás ruhája a Szex és New York mozifilmben, amelyhez fekete, szegecses bőrövet és fekete, tűsarkú gladiátorszandált viselt.

Sarah Jessica Parker
Sarah Jessica Parker
Kate Moss
Kate Moss

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top