Öltözködjünk

Viselj zöldet a belső békéért

Már tudjuk, hogyan hat ránk a kék, a sárga és a vörös. Jöjjön most a csodás zöld.

A színek világát körbejárva kalandra hívtunk titeket. Negyedik utunk a zöld világába vezet. A kalandozásban Puskás Éva asztrocoach vezet minket. Jöjjenek most az ő gondolatai a zöld színről:

“Ha zöldet viselsz, érezheted, hogy átjár egyfajta belső béke, észlelheted, hogy rend és harmónia ölel körbe. Ez a szín egyfajta nyugalmat és békét áraszt, de mégis aktivitást ébreszt. Segít abban is, hogy rendszeres és harmonikus tevékenységet, munkát végezz, úgy, hogy mégsem fáradsz el közben. Ha otthonodban jelenik meg a fénynek ez a tükröződése, akkor számíthatsz szeretetteljes, békés beszélgetésekre, harmonikus pihentető napokra. Nyugalommal, mégis élettel átszőtt találkozásokra és jó kommunikációra másokkal vagy önmagaddal.

Ha zöld színű környezetben vagy ilyen edényekből eszel, jó étvággyal érzed az ízeket, mégis csak annyit fogyasztasz, amennyi jólesik. Ilyen formán abban is segít, hogy nemcsak lelki, hanem testi szinten is egyensúlyban tudd tartani magad. A zöld ételek is egészséges hatást gyakorolnak rád. Érezheted, ahogy szétárad benned a tavaszi megújulást hozó erő lelkileg és fizikailag is. Ha téged megérint ez a szín, mi mozdul meg benned?”

Viselj zöldet a belső békéért

A színek üzenete

A színek jelentős szerepet játszanak életünkben. Hatnak ránk, megmozdítják hangulatainkat, érzéseinket, segítenek nekünk, hogy sikeresebben képviseljük magunkat. Mikor gyerekkorban megismerjük, tanuljuk a világot, akkor is útitársaink a színek. A felismerés gyerekkorban a jobb agyféltekében történik, de amint megtanuljuk a színek nevét, áttevődnek a bal agyféltekébe. A jobb agyfélteke felelős a színek érzékeléséért, a bal a színek olvasásáért. Ha kicsit tudatosabban figyelünk a színekre, azzal a két agyfélteke harmonikus működését is segítjük. Vagyis egyszerre hatnak az érzéseinkre, a hangulatainkra, tudat alatti működéseinkre, és egyszerre ébresztenek bennünk gondolatokat és segítik a világ megértését. Inspirálják a sikeres kommunikációt, nemcsak önmagunkkal, hanem másokkal is. Így ha nemcsak érzed, hanem ismered a szimbolikájukat, tudatosan alkalmazod a mindennapjaidban, a színek lehetnek a segítőid, a világ beszél hozzánk a színek nyelvén, mi pedig válaszolhatunk az ő segítségükkel.
 

Olvass a többi színről is az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top