Használd másképp a mikrohullámú sütőt!

nlc | 2011. Május 20.
A mikrót leggyakrabban ételek és italok melegítésre használjuk, pedig számos más dologra is jó. 5 praktikus tipp következik.
Használd másképp a mikrohullámú sütőt!

1. A mosogatószivacson rendkívül könnyen elszaporodnak a baktériumok. Az egyébként kifogástalan állapotban lévő szivacsot nem kell azonban higiéniai okokból kidobnod, hiszen nagyon egyszerű fertőtleníteni. Elég, ha két-három naponta ecetes vagy citromos vízbe áztatod, majd beteszed 1 percre a mikróba.

2. A besűrűsödött méz újra kellemesen folyékonnyá válik, ha közepes fokozaton fél, de maximum 1 percig forgatod a mikróban.

 3. Ha a lehető legtöbb levet szeretnéd kifacsarni citrusfélékből, facsarás előtt 20 másodpercre dobd be őket a mikróba!

4. A csomós és/vagy kiszáradt szempillaspirált újra kenhető állagúvá teheted, ha a tubust fél percig melegíted a mikróban.

5. Ha a barna cukor megkeményedett a zacskóban vagy a dobozban, ahelyett hogy húsklopfolóval esnél neki az összeállt darabnak, csöpögtess rá pár csepp vizet,  csomagold be mikrohullámú sütőben használható fóliába, majd 10–20 másodpercre tedd be a mikróba!

 

És ti, mire használjátok még a mikrót a melegítésen kívül? Várjuk a további tippeket! 

Exit mobile version