10 szívszorító fotó arról, hogy milyen kegyetlenül bánunk a természet ajándékaival

nlc | 2016. Június 14.
Miután megnézted ezeket a fotókat, tuti komolyabban veszed majd az újrahasznosítást!

Elképesztő, milyen mértékű pusztítást végzett az ember a bolygónkon az elmúlt pár évszázad alatt! Az ipari forradalom óta folyamatosan mérgezzük és szennyezzük a Földet, és mintha csak most kezdtünk volna észbe kapni. A következő, szívfacsaró képek kendőzetlenül mutatják meg, hová vezetett a gondatlanságunk és az önzésünk. Itt az idő változtatni!

1. Vasgyűrűbe ragadt teknős

A teknős még kiskorában ragadt a vasgyűrűbe, amit valaki a tengerbe dobhatott. Ez megakadályozta, hogy a dereka a teste többi részével együtt nőjön.

2. Így néz egy sirály belülről

Ezen a sokkoló fotón azt látjuk, hogy győzött a sirály szervezetében a műanyag – és ölte meg a madarat. 

3. Olajjal borított pingvinek

A tengerbe ömlő olaj az egyik legnagyobb környezetszennyezési probléma. Rengeteg tengeri élőlény szenvedi meg, többek között szegény pingvinek is.

4. Csatornából ivó kisgyerek

A víz mértéktelen pazarlása olyan helyzeteket eredményez, mint ez a csatorna vizéből szomját oltó kínai kisgyerek.

5. Egy műanyag drót ölte meg ezt a fókát

Újabb szomorú példa, hogy az állatok mennyire ki vannak szolgáltatva a hulladéknak: a kis fóka nyaka köré egy műanyag drót tekeredett, ami szépen lassan, centiről centire vágta el a torkát, ahogy mozgatta a fejét. Végül belehalt.

6. Légszennyezés Kínában

Rengeteg fotó kering a neten, ami a kínai nagyvárosok levegőjének elképesztő szennyezettségét mutatja. A pekingi levegőből szippantani nagyjából olyan, mintha egyszerre szívnánk el 10 cigit.

7. Szeméthegyeken pihenő macska – a tengerparton

Ez a kiábrándító kép a marokkói tengerparton készült. Hihetetlen, hogy az ember még egy olyan idilli helyet sem tart tiszteletben, mint amilyen a tengerpart!

8. Számítógéproncsok a harmadik világban

Az afrikai országokba kerül minden olyan selejtes informatikai eszköz, amin mi jólétünkben túladunk. Ott, fokozottan veszélyes hulladékhegyek lesznek belőlük.

9. Vízszennyezés Indiában

Ez a kisfiú szinte ki sem látszik a szemétből! Indiában rengeteg rítus köthető a folyókhoz, amit az emberek kénytelenek a szemét közepén elvégezni – ez nem igazán nevezhető megtisztulásnak.

10. A mocsok folyója Indiában

Az előző kép folytatása ez a fotó, ami Mumbai városában készült. A rengeteg, jobb megélhetés reményében a városba özönlő ember csak úgy ontja a hulladékot. Ez az eredménye.

Forrás: Deveev

Exit mobile version