Utazás

Megdöbbentő fotók: ontja a mérgező habot az agyonszennyezett tó

Az indiai Bengaluruban nem valamiféle bizarr, szabadtéri habparti zajlik. A legnagyobb helyi tó a szennyezéstől okádja magából a mérgező habot.

A 3,61 négyzetkilométeres területű Bellandur-tóba évtizedek óta ész nélkül öntik a kezeletlen vegyi hulladékot és szennyvizet, aminek következtében minden esőzéskor a tó felhabzik, és a mérgező, büdös hab a környékét is ellepi. Emiatt a gyalogos és a járműközlekedés is fokozottan veszélyessé válik.

A tó közelében élő emberek gyakran panaszkodnak fejfájásra, szédülésre, gyomorbetegségekre, bőrükön rendszeresen kiütések jelentkeznek.

Megnézem
Összes kép (1)

Idén májusban odáig fajult a helyzet, hogy a tó nem csupán felhabzott, de ki is gyulladt. Valószínűleg egy beledobott, égő cigarettától kapott lángra a vegyi anyagokat tartalmazó hab.

A hatóságok nem sokat tudnak tenni a helyzet javítása érdekében, mivel a szabályozás gyenge, és ezt bizony sokan ki is használják. Az indiai állam azonban azzal bízta meg a helyi szerveket, hogy dolgozzanak ki cselekvési tervet a probléma leküzdésére. A polgármester, N. Manjunatha Reddy mérnököket hívatott, akik remélhetőleg kidolgozzák a megfelelő megoldást a szennyvíz megfelelő elvezetésére. A helyi lakosok azonban nem hisznek abban, hogy bármi is változni fog, ugyanis a város nem engedheti meg magának egy új szennyvíztisztító telep megépítését, amire pedig elengedhetetlenül szükség lenne ahhoz, hogy megkíméljék a tavat.

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top