5 hasznos tipp otthonról dolgozóknak

nlc | 2016. Szeptember 29.
A home office-nak, azaz az otthonról dolgozásnak számos előnye van – most ahhoz adunk tippeket, hogy ezeket valóban ki is tudd használni.

 A home office-ra, vagyis az otthonról végzett távmunkára sokan tekintenek igazi álommelóként – már akik minden nap irodában dolgoznak. Akik azonban nap mint nap magányosan, az otthonuk kényelmébe süppedve végzik a dolgukat, nem feltétlenül érzik magukat tündérmesében. A munka otthonról is munka – a feladat pedig, hogy a saját lakásunkban is maradjunk hatékonyak, aktívak és éberek, nem is olyan egyszerű! Íme néhány hasznos tipp, hogyan tehetjük pörgőssé és élvezetessé az otthoni munkavégzést!

1. Nem baj, ha nincs külön irodád

Ha kicsi a lakásod, otthonról dolgozol, és nincs helyed az irodai részlegnek, se stresszelj be! Nevezd ki az étkező- vagy a fésülködőasztalt kétfunkcióssá, és használd azt munkaasztalként.

2. Spórolj helyet falra szerelhető asztallal

Egy lehajtható, falra szerelhető asztal is jó megoldás: ha felhajtod, a munkán van a sor, ha lehajtod, a pihenésen.

3. Térképezd fel a közeli kávézókat

Ha egyáltalán nem érzed magad hatékonynak otthon, nevezz ki egy jól működő wifivel felszerelt, kedves kávézót a hadiszállásodnak. Így nem érzed majd elszigetelve sem magad.

4. Ne maradj pizsamában

Attól, hogy senki nem lát, tiszteld meg a munkád és a saját erőfeszítéseidet azzal, hogy normális ruhában dolgozol. Ha pizsamában maradsz, olyan, mintha kifolyna a kezed közül a nap, de ha felöltözöl, máris keretet adtál neki!

5. Tarts szüneteket

 Az irodában alig várod a szüneteket – engedd meg magadnak őket otthon is. Attól, hogy a saját lakásodban vagy, ugyanúgy szükséged van kávé- és ebédszünetre, amit jó, ha a munkavégzés helyétől picit távolabb töltesz.

Forrás: The Apartment Therapy

Exit mobile version