Így lett egy lepukkant lakásból exkluzív élettér a Bazilikánál!

nlc | 2017. December 02.
Szabó Lionel és csapata másfél hónap alatt varázsolt optimális térelrendezésű és exkluzív berendezésű otthont a Bazilika környékén található, kissé lepukkant lakásból.

A Szent István-bazilika szomszédságában található Bajcsy-Zsilinszky úti, 65 négyzetméteres lakást a tulajdonosa közvetlenül a felújítási munkák előtt vásárolta. Szerette volna, ha a terek élhetőbbé válnak, a berendezés pedig modern és stílusos lesz. „A helyszíni felmérést, az elképzelések felvázolását, valamint a látványtervek elkészítését követően azonnal nekiláttunk a bontási munkálatoknak, amit a víz- és a villanyvezeték-rendszer teljes körű cseréje követett” – mesélte a projektért felelős építőipari generálkivitelező, Szabó Lionel. Ebben az esetben a megrendelőnek határozott elképzelései voltak a lakás felosztását, térkihasználtságát, designját és stílusát illetően. „Ez egyébként a megrendelőink sokszínűségének köszönhetően nagyon változó. Egyes ügyfeleink teljesen szabad kezet biztosítanak számunkra. Azonban érkeznek hozzánk olyan megkeresések is, amelyekben a megrendelő konkrét koncepcióval rendelkezik” – tudtuk meg Lioneltől. Ebben az esetben  art deco stílusú bútorokat választottak.

Előtte

IMG_1451
IMG_1467
IMG_1559
IMG_1576
IMG_2055
IMG_2359
IMG_2602
IMG_2603
IMG_2695
IMG_2698
IMG_2779
IMG_2851

De a stílus előtt a legfontosabb feladat az volt, hogy megoldják a terek optimálisabb kihasználását. „A tulajdonos kérésének megfelelően törekedtünk jelentős terek felszabadítására, amit a falak mozgatásával sikerült elérnünk.” A térkihasználtság érdekében két válaszfalat kibontottak, valamint áthelyezték őket. És hogy mi volt a legnagyobb kihívás? „A legnagyobb kihívást egy 200 cm x 315 cm méretű üveglap feljuttatása jelentette a lépcsőházon keresztül. A munkálat többi fázisa már rutinmunkának volt tekinthető, másfél-két hónap alatt végeztünk a bontástól a kulcsátadásig.” Az üvegfal azért volt lényeges, mert Lionel szerette volna a konyhát leválasztani az előszobától, hogy a lakásba lépve ne a konyha látványa legyen az első.

Utána

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
IMG_2993

A fürdő berendezésénél fontos volt, hogy a viszonylag kicsi helyiség ne legyen túlzsúfolt. „A fürdőszoba egy minimalista designt képvisel, itt is leginkább a térkihasználásnak volt főszerepe, nem szerettünk volna mindent belezsúfolni.” A végeredményül kapott lakás leginkább egy pár igényeinek felel meg.

Exit mobile version