nlc.hu
Otthon

Bűncselekmények száma Budapesten 2023-ban

Megdöbbentő számot árult el Budapest rendőrfőkapitánya

Budapesten soha nem volt még olyan kevés lakásbetörés, mint tavaly.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) éves beszámolója alapján soha nem volt még olyan kevés lakásbetörés Budapesten, mint tavaly. Az emberölés is kevesebb lett a fővárosban.

A Fővárosi Közgyűlés előtt tartotta meg éves beszámolóját Terdik Tamás budapesti rendőr-főkapitány, aki elmondta, hogy

összesen 40 ezer bűncselekmény történt a fővárosban,

ami 2 százalékos emelkedés 2022-höz képest. Tavaly 35 emberölés történt Budapesten, az összeset felderítették.

Rendőr bilinccsel az övén

Képünk csak illusztráció. (Fotó: Pixabay)

Kocsilopásból és rablásból is kevesebb lett, betörés pedig ezer sem volt tavaly: soha nem volt még ilyen kevés Budapesten – írja a Telex. A rendőrség figyel a belvárosra a szórakozó turisták és fiatalok miatt, hétvégén extra szolgálatot is teljesítenek. Időnként 100-150 résztvevővel végeznek komplex rendészeti akciót. Tavaly összesen 201 ezer bejelentést kaptak, minden negyedik bejelentés ide érkezik az országban. Az

átlagos kiérkezési idő 12 perc,

az ország egyik legjobbja. Terdik kiemelte tavalyról 23 milliárd értékű kokain lefoglalását, illetve a tavaly februárban, „antifasiszta érzelmű körök” – 20 elkövető – által öt helyszínen elkövetett támadássorozatot. Mindenkit azonosítottak, három személyt külföldön fogtak el, 17 ember ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben. A több mint ezer tüntetésből, megmozdulásból 13-at tiltottak meg.

A fővárosi utakon 43-an vesztették életüket

tavaly. Az illegális gyorsulási versenyek ellen zéró toleranciát hirdetett Terdik, hiszen ezeknek nincs helye Budapest közútjain.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top