nlc.hu
Otthon
Budapesti téglalakások négyzetméterárai

Ebben a budapesti kerületben a legolcsóbbak a téglalakások

Jelentős a különbség a budapesti városrészeket tekintve a téglalakások piacán. Hét kerületben is egymillió forint feletti a négyzetméter ár.

Egyre drágábbak Budapesten a téglalakások – derül ki a Duna House elemzéséből. „Megfizethetőség tekintetében kettészakadt a főváros. Hét kerületben haladta meg az idei év adatai alapján az 1 millió Ft/m2-t a téglalakásokra vonatkozó átlagár, így ezeken a területeken a korábbi elemzések során vizsgált 30 millió forintos keretből már csak 23-27 négyzetméter közötti kislakások kaphatók, az élhetőbb méretű lakások megszerzéséhez 10 millió forinttal szükséges emelni a tétet” – hívta fel a figyelmet Benedikt Károly, a Duna House PR és elemzési vezetője.

Eladó lakást hirdetõ feliratok a Kossuth Lajos és a Városház utca saroképületén

Eladó lakást hirdető feliratok a Kossuth Lajos és a Városház utca saroképületén (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Budapest legmegfizethetőbb kerülete az idei évben eladott téglalakások adatai alapján jelenleg a XIX. kerület (558 ezer Ft/m2), míg a legmagasabb négyzetméterárra (1,3 millió forint) az I. kerületet preferáló otthonteremtőknek kell készülniük, tehát több, mint 2,5-szeres a különbség a legolcsóbb és a legdrágább budapesti kerület átlagos négyzetméterárai között.

A fővárosi otthonteremtők átlagosan 56,5 millió forintot fordítottak használt téglalakásra a 2024-es év első két hónapjának értékesítési adatai alapján, ennél azonban kevesebb, a kerületek többségében akár már 40 millió forint is elegendő lehet egy élhető alapterületű lakás megszerzéséhez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top