nlc.hu
Otthon

Budapest belvárosával vetekednek a balatoni ingatlanárak

Helyenként már drágábbak a balatoni lakások, mint a fővárosiak

A vízparti lakásokért kérik a legtöbbet.

Egyes siófoki környékeken az átlagos négyzetméterár megegyezik Budapest belvárosáéval – írja a 24.hu. A lap információi szerint Siófokon az új építésű ingatlanoknál nem ritkaság az 1,3 millió forint körüli négyzetméterenkénti ár, ami megfelel a főváros VI. és VII. kerületének árfekvésével. A Vidéki Lakáspiaci Riportból kiderül, hogy Somogy megyében hat olyan ingatlanprojekt is van, ahol az átlagár az 1,4 milliót is meghaladja. 

A 24.hu rámutatott, hogy a kiemelten magas árak főleg a vízparti vagy ahhoz közeli ingatlanokra jellemzőek, főleg, ha saját partszakasz is tartozik az épülethez. Minél messzebb megyünk a Balatontól, annál olcsóbbak az árak, így új építésű lakást már négyzetméterenként 500 ezer forintos áron is lehet találni. 

A balatoni lakásárak megelőzték a fővárosiakat

Kilátás a siófoki kikötőből – elszabadultak az ingatlanárak a Balaton körül (Fotó: Getty Images)

Siófok után a legdrágább balatoni lakásokat Alsóörsön, Balatonfüreden, Balatonlellén, Balatonszemesen, Keszthelyen és Tihanyban lehet vásárolni. 

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top