Ezekkel a növényekkel teheted hangulatosabbá a munkahelyedet

nlc | 2018. Február 03.
Bár nincs sok idő a gondozásukra, egy-két növényt érdemes a munkahelyeden tartani.

Ha nem otthonról dolgozol, valószínűleg a munkahelyeden töltöd az időd legnagyobb részét, bármilyen rosszul is hangzik esetleg. Éppen ezért érdemes egy kicsit a saját képedre alakítani a helyet. Néhány növénnyel kicsit barátságosabbá varázsolhatod a körülményeket. Ha irodában melózol, és netalán még saját munkasarkod is van, akkor ez nem is olyan nehéz feladat.

Attól függően, hogy milyenek a fényviszonyok, vagy hány fok van, kell kiválasztanod, melyik növény bírja az adott körülményeket. Mi a következő növényeket ajánljuk:

A vitorlavirág vagy más néven békeliliom nem igényel sok gondozást. Elég néhány naponta megöntözni, amúgy meg elvan.

Forrás: Pinterest.com

A kígyónövényt a hálószobákban szokták leginkább elhelyezni, mivel oxigént bocsát ki a levegőbe, ezzel biztosítva a nyugodt alvást. Az a nyugalom a munkahelyen is jól fog jönni valószínűleg. 

Forrás: Pinterest.com

A mókás elnevezésű sárkányfa a fényszegény lakások népszerű növénye. Gondozása nem kényes, jól bírja a fűtést, úgyhogy pont ideális helye lehet az iroda.

Forrás: Tumblr.com

A hegyes csúcsú vagy szobai futóka remekül tisztítja a szoba levegőjét, aminek a kollégák is biztos örülni fognak. Ügyelj arra, hogy hűvös, de világos helyen tartsd, és kevés vízzel öntözd, nyáron pedig csak spricceld meg néha.

Apartment Therapy

Exit mobile version