nlc.hu
Otthon

Petúnia gondozása

Így viseld gondját, és ontani fogja a virágokat a petúniád!

Kert nélkül, akár cserépben vagy virágládában is nevelhetsz olyan gyönyörű petúniát, aminek mindenki a csodájára jár majd!

A petúnia a szó szoros és átvitt értelmében véve is sokszínű növény. Amellett, hogy rengeteg színárnyalatban pompázhat, a klasszikus változat mellett futópetúniát is választhatsz. 

virágzó petúnia

Leggyakrabban fehér, rózsaszín és lila színű szirmokat bont ez az édes illatú virág, de ha valami igazán különlegesre vágysz, akár még cirmos petúniát is beszerezhetsz!

Vigyáz a többi növényre is

Nem mindenki tudja a petúniáról, hogy hatásos rovarriasztó virág, aminek nagy hasznát veheted, ha fűszernövényeket vagy zöldségeket is nevelgetsz. A petúniának köszönhetően természetes módon tarthatod távol a kártevőket, vagyis nemcsak szép, hanem igazán hasznos is!

Ültess vagy tegyél cserépben petúniát a bazsalikom, a menta, a zsálya, a citromfű, a rozmaring, a paradicsom, a paprika, a bab, a cukkini, a petrezselyem, a rukkola vagy az eper mellé, hogy igazán gazdagon szüretelhess. Mutatjuk, hogy járhatsz a zöld segítőd kedvében!

Megnézem
Összes kép (6)

Nyitókép: Getty Images – ronstik

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top