nlc.hu
Otthon

Petúnia gondozása

Ha így gondozod a petúniát, csak úgy ontja majd a virágokat

A petúniában sok más mellett az a csodálatos, hogy teraszon vagy cserépben is lelkesen hozza a virágokat, ha megadod neki, amire vágyik.

Nem túlzás azt állítani, hogy a petúnia egy igazán sokszínű növény. Amellett, hogy rengeteg színváltozatban létezik, gondoskodhatsz sima és futó petúniáról is. A színeit tekintve a fehér, a rózsaszín és a sötétlila változat a legelterjedtebb, de igazán különleges cirmos verziót is nevelhetsz.

petunia gondozasa

Tedd boldoggá a petúniád!

Kevesen tudják róla, hogy hatásos rovarriasztó növény. Ebből előnyt kovácsolhatsz, ha szívesen üldögélnél nyugalomban a teraszon vagy ha természetes módon tartanád távol a kártevőket az otthon termesztett zöldségektől vagy szeretettel nevelt fűszernövényektől.

Ültess vagy tegyél cserépben petúniát a gazdagon termő bazsalikom, menta, zsálya, citromfű, paradicsom, paprika, bab, cukkini, petrezselyem, a rukkola és a többi salátaféle közelébe!

A petúniának nincsenek óriási és különleges igényei, de azért van néhány fontos gondozási tipp, amit jó szem előtt tartani. Nem mindegy, hogy milyen gyakran, mennyi és milyen vízzel öntözöd, ahogy az sem, hogy hol helyezed el és milyen talajba ülteted. Itt vannak a legfőbb petúnia-titkok!

Petúnia gondozása
Megnézem
Összes kép (6)

Nyitókép és belső fotó: Getty Images – Pilat666

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top