nlc.hu
Otthon

Cserepes fűszernövények

6 mutatós és finom fűszernövény, ami cserépben is vígan elél

Szüretelj saját termesztésű friss fűszernövényt kert és terasz nélkül: ezeket a konyhakerti növényeket egy cserépnyi földben is boldoggá teheted!

A fűszernövényeket sok más mellett azért imádjuk, mert az ízek és illatok tökéletes összhangjának megtestesítői, nem mellesleg pedig jól is mutatnak. Igaz, hogy a legtöbbjük kültéren érzi magát a legjobban, akad köztük jó pár olyan, amit virágládában, sőt akár cserépben is szépen tarthatsz.

Fűszernövények, amik cserépben is jól érzik magukat

Kis helyen is elférnek, nagy igények nélkül

Ahhoz, hogy szeressenek nálad lakni, a lényeg, hogy olyan helyet találj nekik a lakásban, ahol lehetőleg sok természetes fény éri őket, ugyanakkor nincsenek a tűző napnak kitéve. A talajt illetően az általános virágföld is megteszi, a rendszeres öntözésről, a túllocsolás elkerüléséről és a tápoldatozásról viszont nem szabad megfeledkezned, ha szép, egészséges és bőséges termést szeretnél.

Az igazán nagy kalandorok akár magról is ültethetik a fűszernövényeiket, de teljesen jó az is, ha termelőktől, piacon vagy akár szupermarketben szerzed be az új zöld kedvenceket. Akkor sem vész kárba a munkád, ha úgy látod, hogy az otthoni növénynevelést nem neked találták ki: egyszerűen használd el a még épségben maradt leveleket és ágakat, mielőtt végleg búcsút vennél tőlük! 

Szívből reméljük persze, hogy erre a tanácsra csak elméletben lesz szükséged, és az együttműködésetek igazán gyümölcsöző lesz, akármelyiket is választod az alábbi 6 növényből!

Cserepes zsálya
Megnézem
Összes kép (6)

Nyitókép: Getty Images – fcafotodigital

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top